Mobiele netwerken selecteren

Uw apparaat ondersteunt het gebruik van drie verschillende netwerken tegelijkertijd. U kunt kiezen uit een van de volgende combinaties van netwerkmodi:

• Een WCDMA-netwerk
  • Een GSM-netwerk
  • Een WCDMA-netwerk en een GSM-netwerk
  • Een LTE-netwerk, een WCDMA-netwerk en een GSM-netwerk

Afhankelijk van welke mobiele netwerken beschikbaar zijn op de plek waar u bent, schakelt uw apparaat automatisch tussen de mobiele netwerken. U kunt uw toestel ook handmatig instellen om toegang te krijgen tot een bepaald mobiel netwerk, bijvoorbeeld WCDMA of GSM.

Afhankelijk van het netwerktype waarmee u verbonden bent, worden verschillende statuspictogrammen op de statusbalk weergegeven. Ga Statuspictogrammen om de verschillende statuspictogrammen te zien.

Een netwerkmodus selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
  2. Tik op Geavanceerd > Voorkeursnetwerktype en selecteer een netwerkmodus.

Handmatig een ander netwerk selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
  2. Tik op de schakelaar Geavanceerd > Netwerk automatisch selecteren om uit te schakelen, en tik vervolgens op Netwerk.
  3. Selecteer een netwerk.

Als u een netwerk selecteert, zal het apparaat niet naar andere netwerken zoeken, zelfs niet als u zich buiten het bereik van het handmatig geselecteerde netwerk begeeft.

Automatische netwerkselectie activeren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
  2. Tik op Geavanceerd en tik op de schakelaar Netwerk automatisch selecteren om in te schakelen.