Het dataverbruik in de gaten houden

U kunt de hoeveelheid gegevens bijhouden die gedurende een bepaalde periode van en naar uw apparaat wordt overgebracht via uw mobiele dataverbinding of ‎Wi-Fi -verbinding. U kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid gegevens weergeven die door individuele applicaties wordt gebruikt. Voor gegevens die via uw mobiele dataverbinding worden overgebracht, kunt u ook waarschuwingen en beperkingen instellen om extra kosten te voorkomen.

Als u een apparaat gebruikt met meerdere gebruikers, kan alleen de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, de instellingen voor datagebruik wijzigen. Door de instellingen voor datagebruik aan te passen, hebt u meer controle over het datagebruik. Dit garandeert echter niet dat geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Dataverbruik verminderen

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik > Databesparing.
  2. Tik op de schuifregelaar om de functie in of uit te schakelen.

Dataverkeer in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik.
  2. Tik op de schakelaar Mobiele data om dataverkeer in- of uit te schakelen.

Als dataverkeer is uitgeschakeld, kan het apparaat nog altijd ‎Wi-Fi - en Bluetooth-verbindingen tot stand brengen.

Een waarschuwing voor dataverbruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik > Datawaarschuwing en -limiet.
  3. Als u het waarschuwingsniveau wilt instellen, tikt u op de schuifregelaar naast Datawaarschuwing instellen.
  4. Tik op Datawaarschuwing, voer de gewenste datalimiet in en tik op INSTELLEN. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid gegevens het ingestelde niveau bereikt.

Een limiet voor mobiele data instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik.
  3. Tik op Datawaarschuwing en -limiet, tik op de schuifregelaar naast Gegevenslimiet instellen en tik vervolgens op OK.
  4. Als u de limiet voor dataverbruik wilt instellen, tikt u op Datalimiet, voert u de gewenste datalimiet in en tikt u op INSTELLEN.

Wanneer uw mobiele datagebruik de ingestelde limiet bereikt, wordt het mobiele dataverkeer op uw apparaat automatisch uitgeschakeld.

Het datagebruik van afzonderlijke applicaties beheren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Tik op de applicatie die u wilt beheren en tik vervolgens op Datagebruik.

De prestaties van afzonderlijke applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor datagebruik wijzigt.

Uw dataverbruik controleren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik.
  2. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid mobiele data die via individuele applicaties is overgedragen, tikt u op Datagebruik van app.
  3. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid data die via de ‎Wi-Fi -verbinding is overgedragen, tikt u op Wifi-datagebruik onder Datagebruik.