Uw apparaat opladen

Gebruik altijd een originele Sony-lader en USB Type-C-kabel die voor uw specifieke Xperia-model is gemaakt. Bij andere laders en kabels kan de oplaadtijd langer uitvallen, wordt het apparaat mogelijk helemaal niet opgeladen, of kan het apparaat zelfs beschadigd raken. Controleer of alle USB-poorten en -verbindingsstukken volkomen droog zijn voordat u de kabel erin steekt.

Als de batterij leeg is, kan het wel 30 minuten duren voordat het apparaat reageert op het opladen. Gedurende deze tijd blijft het scherm helemaal zwart en wordt er geen oplaadpictogram weergeven. Het kan tot 4 uur duren voordat een volledig lege batterij helemaal is opgeladen.

Uw apparaat beschikt over een ingebouwde oplaadbare batterij die alleen door een geautoriseerd Sony-reparatiecentrum kan worden vervangen. Probeer nooit om het apparaat zelf te openen of demonteren. Dit kan schade aan uw apparaat veroorzaken en de garantie in gevaar brengen.

Het opladen van het apparaat gaat sneller via een stopcontact dan via de computer. U kunt het apparaat blijven gebruiken tijdens het opladen.

Het apparaat opladen

Het apparaat opladen

1. Steek een uiteinde van de USB-kabel in de lader (of in de USB-poort van een computer).
  2. Steek het andere een uiteinde van de USB Type-C-kabel in een poort van het apparaat. Het meldingslampje gaat branden als het opladen begint.
  3. Wanneer het apparaat helemaal is opgeladen, koppelt u de kabel los door het recht uit het apparaat te trekken. Pas op dat u het verbindingsstuk niet buigt.

Het is belangrijk dat u een USB Type-C-kabel (meegeleverd) gebruikt. Andere typen USB-kabels kunnen het apparaat beschadigen.

Als de batterij helemaal leeg is, kan het een paar minuten duren voordat het meldingslampje gaat branden en het oplaadpictogram wordt weergegeven.

Meldingslampje batterijstatus

Groen De batterij wordt opgeladen, het oplaadniveau is meer dan 90%.
Oranje De batterij wordt opgeladen, het oplaadniveau is 15-90%.
Rood De batterij wordt opgeladen, het oplaadniveau is minder dan 15%.