Back-up maken van inhoud en inhoud herstellen

In het algemeen kunt u foto's, video's en andere persoonlijke gegevens beter niet alleen op het interne geheugen van uw toestel opslaan. Als uw toestel beschadigd raakt, zoek raakt of wordt gestolen, is het wellicht niet meer mogelijk om de gegevens op het interne geheugen van het toestel te herstellen. Het wordt aanbevolen om Xperia Companion te gebruiken om back-ups te maken die uw gegevens veilig op een ander apparaat opslaan. Deze methode wordt in het bijzonder aanbevolen als u de software van uw apparaat bijwerkt naar een nieuwere Android-versie.

We raden aan de applicatie Xperia Back-up maken en herstellen te gebruiken als u een back-up van gegevens wilt maken voordat u de standaardinstellingen herstelt. Met deze applicatie kunt u een back-up maken van gegevens in een onlineaccount, op een SD-kaart of op een extern USB-opslagapparaat dat u door middel van de USB-hostadapter op uw apparaat hebt aangesloten.

Met de applicatie Google Backup & restore kunt u een back-up maken van gegevens op een server van Google.

Een gegevensback-up maken naar een computer

Gebruik de applicatie Xperia Companion om vanaf uw apparaat een gegevensback-up naar een pc of een Apple Mac®-computer te maken. U kunt een back-up maken van de volgende soorten gegevens:
  • Gesprekkenlijsten
  • SMS-berichten
  • Agenda
  • Instellingen
  • Mediabestanden, zoals muziek en video's
  • Foto's en afbeeldingen

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Sluit het apparaat via een USB-kabel aan op de computer.
  2. Computer: Open de Xperia Companion-software als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
  3. Klik op Back-up in het hoofdscherm van Xperia Companion.
  4. Volg de instructies op het scherm om een back-up te maken van de gegevens op het apparaat.

Uw gegevens herstellen met behulp van een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat aan op de computer met behulp van een USB Type-C-kabel.
  2. Open de Xperia Companion-software op de computer als deze niet automatisch wordt gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat. Selecteer TOESTAAN op uw apparaat voor toegang tot de gegevens op het apparaat.
  3. Klik op Herstellen in het hoofdscherm van Xperia Companion.
  4. Selecteer een back-upbestand uit de back-upgeschiedenis, klik op Volgende en volg de instructies op het scherm om gegevens te herstellen op uw apparaat.

Als Xperia Companion niet is geïnstalleerd, wordt u gevraagd om dit te installeren als u het apparaat op de computer aansluit.

Een back-up maken van gegevens met de applicatie Google Backup & restore

Met de applicatie Google Backup & restore kunt u een back-up van gegevens maken op een server van Google. U kunt ook de automatische herstelfunctie inschakelen om applicatiegegevens en -instellingen te herstellen als u een applicatie opnieuw installeert.

Met deze applicatie kunt u een back-up maken van de volgende gegevenstypen:

• Applicaties
  • Bladwijzers
  • ‎Wi-Fi -netwerken
  • Andere instellingen

Een back-up maken in een Google-account

1. Tik op Instellingen > Systeem > Back-up.
  2. Tik bij Back-up maken op Google Drive op Account om het account te kiezen waarnaar de bestanden worden geback-upt.

Automatisch herstellen inschakelen of uitschakelen als u een applicatie opnieuw installeert

1. Tik op Instellingen > Systeem > Back-up.
  2. Tik op de schuifregelaar Back-up maken op Google Drive om automatisch herstellen in of uit te schakelen.