Berichten lezen en verzenden

De applicatie Berichten geeft uw berichten weer als gesprekken. Dit betekent dat alle berichten naar en van een specifieke persoon zijn gegroepeerd.

Het aantal tekens dat u in één bericht kunt verzenden, is afhankelijk van de aanbieder en de taal die u gebruikt. De maximale grootte van een MMS-bericht, inclusief de toegevoegde mediabestanden, is ook afhankelijk van de aanbieder. Neem contact op met uw netwerkoperator voor meer informatie.

Overzicht van Berichten

Overzicht van Berichten
    1 Ga terug naar de lijst met gesprekken
    2 De afzender van het bericht bellen
    3 Meer opties weergeven
    4 Verzonden en ontvangen berichten
    5 SIM-kaart selecteren/een voltooid bericht verzenden
    6 Bijlagen toevoegen

Een bericht maken en verzenden

1. Tik op Pictogram Berichten.
    2. Tik op Pictogram Nieuw bericht schrijven.
    3. Voer de naam of het telefoonnummer van de ontvanger in en kies vervolgens uit de suggesties die worden weergegeven. Als de ontvanger niet in de contactlijst voorkomt, voert u het nummer van de ontvanger handmatig in.
    4. Als u een groepsbericht wilt verzenden, tikt u op Pictogram Ontvanger toevoegen om meer ontvangers toe te voegen.
    5. Voer de tekst van het bericht in.
    6. Als u een bijlage wilt toevoegen, selecteert u de desbetreffende bijlageoptie.
    7. Als u het bericht wilt verzenden, tikt u op Pictogram Bericht verzenden. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, tikt u opeen van de Pictogram Bericht verzenden-knoppen, afhankelijk van welke SIM-kaart u wilt gebruiken.

Als u een bericht afsluit voordat u het verzendt, wordt het als concept opgeslagen. Het gesprek wordt gelabeld met het woord Concept .

Een ontvangen bericht lezen

1. Tik op Pictogram Berichten.
    2. Tik op het gewenste gesprek.
    3. Als het bericht nog niet is gedownload, tikt u erop.

Alle ontvangen berichten worden standaard in het apparaatgeheugen opgeslagen.

Een bericht beantwoorden

1. Tik op Pictogram Berichten.
    2. Tik op het gesprek met het bericht.
    3. Voer uw antwoord in en tik op Pictogram Bericht verzenden. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, tikt u opeen van de Pictogram Bericht verzenden-knoppen, afhankelijk van welke SIM-kaart u wilt gebruiken.

Een bericht doorsturen

1. Tik op Pictogram Berichten.
    2. Tik op het gesprek met het gewenste bericht.
    3. Raak het gewenste bericht aan, houd het vast en tik vervolgens op Bericht doorsturen.
    4. Kies een recent contact uit de lijst of tik op Pictogram Nieuw bericht schrijven en voer de naam of het telefoonnummer van de ontvanger in en kies vervolgens uit de suggesties die worden weergegeven. Als de ontvanger niet in de contactlijst voorkomt, voert u het nummer van de ontvanger handmatig in.
    5. Indien nodig bewerkt u het bericht en tikt u vervolgens op Pictogram Bericht verzenden. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, tikt u opeen van de Pictogram Bericht verzenden-knoppen, afhankelijk van welke SIM-kaart u wilt gebruiken.

Een bestand in een ontvangen bericht opslaan

1. Tik op Pictogram Berichten.
    2. Als het bericht nog niet is gedownload, tikt u erop.
    3. Raak het bericht dat u wilt opslaan aan en houd het even vast, en selecteer de gewenste optie.