Extra camera-instellingen

Geotags

U kunt bij foto's en video's de locatie opslaan waarop ze zijn genomen. Dit heet geotaggen. De optie om foto's en video's te geotaggen vereist een draadloos netwerk en dat de GPS-functie is ingeschakeld.

Geotags inschakelen

1. Tik op Pictogram Instellingen terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Meer en vervolgens op Locatie opslaan om in te schakelen. De instelling wordt opgeslagen.

Statuspictogrammen van geotags

Pictogram GPS vastgesteld

De geografische positie is opgeslagen.

Pictogram GPS aan

De geografische positie is niet gevonden.

Rasterlijnen

Met Rasterlijnen kunt u de Regel van derden toepassen en belangrijke voorwaarden langs rasterlijnen of snijpunten daarvan plaatsen. Door voorwerpen niet altijd in het midden van het beeld te plaatsen, maakt u uw foto's en video's nog interessanter.

Rasterlijnen activeren of deactiveren

1. Tik op Pictogram Instellingen terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Meer en vervolgens op de schuifregelaar Rasterlijnen om in of uit te schakelen. De instelling wordt opgeslagen.

Fotovoorbeelden weergeven

U kunt een voorbeeld van foto's weergeven vlak nadat ze zijn gemaakt.

Voorbeelden activeren of deactiveren

1. Tik op Pictogram Instellingen terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Meer > Automatisch fotovoorbeeld en selecteer een optie. De instelling wordt opgeslagen.

Voorbeeldinstellingen

Aan

Nadat u een foto hebt gemaakt, verschijnt drie seconden lang rechtsonder in beeld een voorbeeld op het scherm. Vervolgens wordt de foto opgeslagen.

Alleen camera aan voorzijde

Nadat u een foto met de camera aan de voorzijde hebt gemaakt, verschijnt drie seconden lang rechtsonder in beeld een voorbeeld op het scherm. Vervolgens wordt de foto opgeslagen.

Uit

Er verschijnt geen voorbeeld. De foto wordt meteen opgeslagen.

Verschillende manieren om de volumetoets te gebruiken

U kunt veranderen hoe u de volumetoets gebruikt.

Wijzigen hoe de volumetoets wordt gebruikt

1. Tik op Pictogram Instellingen terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Meer > Volumeknop gebruiken als en selecteer een optie. De instelling wordt opgeslagen.

Volumetoetsinstellingen

Zoomfunctie

Gebruik de volumetoets om in of uit te zoomen.

Volume

De volumetoets is gedeactiveerd voor de camera.

Sluiter

Gebruik de volumetoets als sluiterknop voor foto's en video's.

Geluid

Als Geluid is geactiveerd, maakt de camera een geluid als u een foto maakt of als u een video-opname start of stopt. Daarnaast hoort u een reeks aftelpieptonen als u de zelfontspanner gebruikt.

Geluiden activeren of deactiveren

1. Tik op Pictogram Instellingen terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Meer en vervolgens op de schuifregelaar Geluid om in of uit te schakelen. De instelling wordt opgeslagen.