Internet- en MMS-instellingen

Als u wilt internetten of multimediaberichten wilt versturen als geen ‎Wi-Fi -netwerk beschikbaar is, hebt u een actieve mobiele gegevensverbinding nodig met de juiste instellingen voor internet en MMS (Multimedia Messaging Service). Een paar tips:

• Voor de meeste mobiele telefoonnetwerken en aanbieders zijn deze instellingen vooraf op het apparaat geïnstalleerd, zodat u meteen kunt internetten en multimediaberichten kunt verzenden.
    • U kunt zelf controleren op updates voor internet- en MMS-instellingen. Als u een internet- of MMS-instelling per ongeluk wijzigt of verwijdert, downloadt u de internet- en MMS-instelling opnieuw.
    • Zie de tips voor het oplossen van problemen voor problemen met netwerkdekking, mobiele data en MMS.
    • Als de instelling Voorkeur voor batterijtijd van de STAMINA-modus is geactiveerd om energie te sparen, wordt al het mobiele dataverkeer onderbroken als het scherm is uitgeschakeld. Als dit verbindingsproblemen veroorzaakt, stel dan in dat enkele applicaties en services niet worden onderbroken, of deactiveer de STAMINA-modus tijdelijk.
    • Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, dan kan alleen de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, de instellingen voor internet en berichten downloaden vanuit het menu Instellingen. De gedownloade instellingen zijn echter wel van toepassing op alle gebruikers.

Internet- en MMS-instellingen downloaden

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Internetinstellingen.
    2. Tik op Accepteren. Zodra de instellingen zijn gedownload, verschijnt Pictogram Internetinstellingen gedownload op de statusbalk en wordt mobiele data automatisch ingeschakeld.

Als de instellingen niet naar uw apparaat kunnen worden gedownload, controleer dan de signaalsterkte van uw mobiele netwerk of ‎Wi-Fi -netwerk. Ga naar een open plek zonder obstakels of ga bij een raam staan en probeer het nogmaals.

Internet- en MMS-instellingen toevoegen

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Namen toegangspunten > Pictogram Toevoegen.
    4. Tik op Naam, geef een gewenste naam op en tik vervolgens op OK.
    5. Tik op APN, voer de naam van het toegangspunt in en tik vervolgens op OK.
    6. Voer alle vereiste gegevens in. Als u niet weet welke gegevens vereist zijn, neem dan contact op met uw netwerkaanbieder voor meer informatie.
    7. Als u klaar bent, tikt u op Pictogram Menu en vervolgens op Opslaan.

De gedownloade instellingen voor internet en MMS bekijken

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Namen toegangspunten.
    4. Voor meer informatie tikt u op een van de beschikbare items.