Het apparaat lijkt niet op te laden

Als de batterij leeg is, kan het tot 30 minuten duren voordat het apparaat reageert op het opladen. Gedurende deze tijd blijft het scherm helemaal zwart en wordt er geen oplaadpictogram weergeven. Het kan tot 4 uur duren voordat een volledig lege batterij helemaal is opgeladen.

• Probeer deze stappen om te achterhalen of het probleem te maken heeft met de oplader:
      • Zorg dat u een originele Sony -lader gebruikt die specifiek is bedoeld voor het laden van uw apparaat.

• Gebruik een originele Sony-lader die op een stopcontact is aangesloten om uw Xperia™-apparaat op te laden. Uw Xperia™-apparaat laadt veel langzamer op als u uw apparaat via een computer en een USB-kabel oplaadt.

• Haal de USB-kabel uit uw Xperia™ en steek de kabel vervolgens weer in de USB-poort van het apparaat. Zorg dat de kabel van de lader goed is aangesloten op de USB-poort van het apparaat en dat het opladen niet wordt gehinderd door een beschermcover. Controleer of de lader correct op een werkend stopcontact is aangesloten.

• Zorg dat de laderpoort vrij is van stof, vuil en vocht. Een geblokkeerde poort kan verhinderen dat de USB-connector goed past en kan het opladen onmogelijk maken. Zorg dat de USB-poort helemaal droog is en verwijder stof en pluizen voorzichtig, bijvoorbeeld met een houten of plastic tandenstoker of tandenborstel.

• Sluit een andere USB-kabel op de USB-poort van een computer aan om het Xperia™-apparaat op te laden. Als het apparaat begint met opladen, dan is dat mogelijk een teken dat de oplader niet goed werkt. Vervang de oplader door een authentieke Sony-oplader die specifiek is bedoeld voor uw apparaat.

• Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u het geheugen vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• U kunt het apparaat geforceerd herstarten of uitschakelen in situaties waarin het vastloopt of niet normaal kan worden herstart. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens gewist tijdens het geforceerd opnieuw opstarten.

Opnieuw starten of afsluiten van het apparaat afdwingen

1. Houd de aan-uitknop en de toets Volume omhoog gelijktijdig gedurende zes seconden aangeraakt.
      2. Het apparaat trilt één keer. Kies een van de volgende opties. Dit is afhankelijk van of uw apparaat gedwongen opnieuw wilt starten of afsluiten.
        • Als u het apparaat gedwongen opnieuw wilt starten: Haal op dit punt uw vingers van de toetsen. Het apparaat wordt opnieuw gestart.
        • Als u het apparaat gedwongen wilt afsluiten: Blijf op de toetsen drukken. Na enkele seconden trilt het apparaat drie keer en wordt uitgeschakeld.
      1. Houd de aan-uitknop ingedrukt tot het apparaat trilt.
      2. Wacht even tot het apparaat start.
    • Als geforceerd opnieuw opstarten het probleem niet oplost, probeert u de opstartprocedure van 2 minuten.

Opnieuw starten 2 minuten forceren

1. Houd de toets Volume omhoog en de aan-uitknop samen 120 seconden lang ingedrukt en negeer hierbij de trillingen.
      2. Laat de knoppen los. Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld.
      3. Laad het apparaat op totdat er een oplaadpictogram op het scherm wordt weergegeven.
      4. Schakel uw Xperia™-apparaat in.
    • Als Batterijverzorging is ingeschakeld, merkt u wellicht dat het apparaat na enkele uren opladen niet volledig is opgeladen. De functie Batterijverzorging is ontworpen om de levensduur en prestaties van de batterij te verbeteren. U kunt Batterijverzorging ook uitschakelen.

Batterijonderhoud in- of uitschakelen

1. Tik op Instellingen > Batterij > Batterijverzorging .
      2. Tik op de schuifregelaar om Batterijverzorging in of uit te schakelen.

Aangeleerde patronen van de regelmatige oplaadcyclus worden opgeslagen door Batterijonderhoud. Zelfs als de functie is uitgeschakeld, neemt deze na inschakelen de geleerde patronen over.

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen.

Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.
    • Gebruik de computerapplicatie Xperia™ Companion om softwareherstel uit te voeren om uw apparaat opnieuw in te stellen. Alle gegevens in de interne opslag van het apparaat worden verwijderd als u softwareherstel uitvoert. Inhoud, zoals foto's, video's en muziek, die u op een externe SD-kaart hebt opgeslagen, wordt niet verwijderd.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion op de pc of Mac® is geïnstalleerd.
      2. Sluit het apparaat via een USB-kabel aan op de computer.
      3. Computer: Open de Xperia™ Companion-software als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
      4. Zorg dat de USB-verbindingsmodus op het Xperia™-apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten .
      5. Selecteer Back-up op het hoofdscherm van de Xperia™ Companion en volg de instructies op het scherm.

Maak indien mogelijk altijd een back-up van alle persoonlijke gegevens voordat u softwareherstel uitvoert. Tijdens softwareherstel worden alle gegevens in het interne geheugen overschreven. Inhoud op een externe SD-kaart blijft intact.

1. Zorg dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord van Google™ weet. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen moet u die mogelijk opgeven om het apparaat opnieuw te kunnen starten na een softwarereparatie
      2. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac® is geïnstalleerd.
      3. Open de Xperia™ Companion-software op de computer, maar sluit het Xperia™-apparaat pas aan als dit wordt aangegeven in de vijf instructiestappen van het Xperia™ Companion-venster.
      4. Selecteer Softwarereparatie op het computerscherm.
      5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.