Ik kan mijn scherm niet ontgrendelen

Stel de schermvergrendeling opnieuw in op uw Xperia™-apparaat als u de pincode, het wachtwoord of het patroon van uw schermvergrendeling bent vergeten, of als u het scherm van uw apparaat om een andere reden niet kunt ontgrendelen. Controleer het te verwachten resultaat en de vereisten van elke methode voordat u doorgaat.

• Gebruik de my Xperia-service om de schermvergrendeling opnieuw in te stellen.

Resultaat: Er wordt geen inhoud op uw apparaat verwijderd.

Vereisten: Deze herstelmethode vereist dat u eerder de my Xperia-service op uw apparaat hebt ingeschakeld. Om te controleren of de my Xperia-service op uw apparaat is geactiveerd, gaat u naar myxperia.sonymobile.com en meldt u zich aan met het Google™-account waarmee u uw apparaat hebt ingesteld. Voor de methode is ook vereist dat het apparaat een actieve internetverbinding ( Wi-Fi of mobiel netwerk) heeft.

De schermvergrendeling opnieuw instellen met de my Xperia-service

1. Ga op een apparaat dat met internet is verbonden, bijvoorbeeld op een computer, naar myxperia.sonymobile.com .
      2. Meld u met hetzelfde Google™-account of Sony Entertainment Network-account aan als waarmee u uw Xperia™-apparaat hebt ingesteld.
      3. Klik op de afbeelding van uw Xperia™-apparaat onder Uw apparaten.
      4. Selecteer Vergrendelen of Pincode wijzigen om de huidige schermvergrendeling te vervangen door een pincode.
      5. Volg de instructies op het scherm van de my Xperia-service.
    • Gebruik de softwarereparatiefunctie in de toepassing Xperia™ Companion om de schermvergrendeling op uw Xperia™-apparaat opnieuw in te stellen.

Resultaat: De software op uw apparaat wordt opnieuw geïnstalleerd. Alle persoonlijke gegevens die in het interne geheugen van uw apparaat zijn opgeslagen, worden verwijderd. Inhoud op de externe SD-kaart wordt niet verwijderd.

Vereisten: Voor deze methode is het vereist dat u toegang hebt tot een computer met een actieve internetverbinding. U moet uw apparaat met een USB-kabel op uw computer aansluiten. Het apparaat moet minimaal voor 80% zijn opgeladen.

De apparaatsoftware herstellen met Xperia™ Companion

Maak indien mogelijk altijd een back-up van alle persoonlijke gegevens voordat u softwareherstel uitvoert. Tijdens softwareherstel worden alle gegevens in het interne geheugen overschreven. Inhoud op een externe SD-kaart blijft intact.

1. Zorg dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord van Google™ weet. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen moet u die mogelijk opgeven om het apparaat opnieuw te kunnen starten na een softwarereparatie
      2. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac® is geïnstalleerd.
      3. Open de Xperia™ Companion-software op de computer, maar sluit het Xperia™-apparaat pas aan als dit wordt aangegeven in de vijf instructiestappen van het Xperia™ Companion-venster.
      4. Selecteer Softwarereparatie op het computerscherm.
      5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.