Alles uit de batterij halen

De meeste mensen dragen de smartphone altijd bij zich en gebruiken de smartphone voor van alles. Geen wonder dat de batterij zo lang mogelijk mee moet gaan! Gelukkig kunt u met een aantal eenvoudige zaken net dat beetje extra uit de batterij halen.

Alles uit de batterij halen

Er is altijd wel iets aan te doen

U kunt bijvoorbeeld energieverslindende locatiediensten uitschakelen, het helderheidsniveau van het scherm verlagen of de connectiviteit van het apparaat beperken door de Vliegmodus in of Bluetooth uit te schakelen. Deze zaken helpen allemaal om wat langer door te kunnen gaan. Maar wat als uw manier van leven, dagelijkse gewoontes of hobby's worden ingeperkt omdat u de batterij niet vaak genoeg kunt opladen?

Geen zorgen! Uw Xperia™ heeft een aantal geweldige energiebesparende functies. De opties kunnen verschillen, afhankelijk van uw apparaat en de Android™-versie erop, maar ze zorgen allemaal dat de batterij langer meegaat. U bepaalt zelf welke functie het beste past en activeert deze. En voor een aantal functies is dat helemaal niet nodig: ze worden automatisch en op de achtergrond geactiveerd als dat nodig is.

Houd in gedachte dat elke energiebesparende modus achtergrondactiviteiten inperkt, zoals e-mailsynchronisatie, meldingen en locatiediensten, maar dat telefoongesprekken en berichten gewoon mogelijk blijven.

Nou, wanneer hebt u die extra energie nodig?

Meer focus en minder onscherpte

Werk of privé

Als u uw apparaat langdurig op uw werk of voor dagelijkse activiteiten wilt gebruiken, zoals het lezen van nieuws en het maken van foto's of video's, en u weet dat u het apparaat geruime tijd niet kunt opladen, is het activeren van de STAMINA-modus de koers die u moet volgen. STAMINA-modus vermindert het batterijverbruik en verhoogt de algemene stand-bytijd aanzienlijk. U kunt STAMINA-modus zelf inschakelen als u stroom wilt besparen, of automatisch laten activeren als een vooraf ingesteld batterijniveau wordt bereikt.

Afhankelijk van uw apparaat en Android™-versie is STAMINA-modus of een vergelijkbare functie met de naam Battery saver beschikbaar.

Beheer het geheugen

Lekker buiten genieten

Ultra STAMINA-modus is perfect voor situaties waarin u het apparaat langdurig moet gebruiken zonder dat u het kunt opladen. Bijvoorbeeld als u een trektocht maakt, kampeert of op het strand. U kunt Ultra STAMINA-modus ook activeren als laatste toevlucht voor extra stand-bytijd als de batterij echt bijna leeg is en u geen lader binnen handbereik hebt. Als Ultra STAMINA-modus is geactiveerd, worden de meeste achtergrondactiviteiten uitgeschakeld, zoals synchronisatie en locatiediensten. Ook verandert het Startscherm in een startscherm van de Ultra STAMINA-modus en zijn slechts enkele kern-apps beschikbaar, om maar zo veel mogelijk batterijstroom te besparen.

Creatief volledig de touwtjes in handen

Waarom zorgen maken?

Helemaal niet nodig! Doze-modus en App Standby zijn ingebouwde functies die batterijstroom besparen als u het apparaat of bepaalde apps niet actief gebruikt. Doze wordt automatisch geactiveerd als het apparaat een tijdje niet wordt gebruikt en het niet is aangesloten op een lader. App Standby herkent apps die langere tijd niet zijn gebruikt en plaatst ze in een soort slaapstand. U hoeft niets te doen om Doze-modus en App Standby te activeren, ze staan altijd voor u klaar.

Ontvang de nieuwste officiële software

24 uur per dag actief

Batterijoptimalisatie is de centrale regelplek voor STAMINA-modus, Battery saver, Doze-modus en App Standby. Met deze functie zorgt u ervoor dat apps niet worden gedeactiveerd door ze toe te voegen aan de lijst met uitzonderingen van Batterijoptimalisatie. Vink gewoon het keuzevak naast een app aan in het menu van Batterijoptimalisatie en de app blijft berichten ontvangen en behoudt netwerktoegang.

Ontvang de nieuwste officiële software

Opladen is geen probleem

Vergeet niet dat de batterij beschadigd raakt als u het apparaat langdurig blijft opladen als de batterij al 100% vol is. Om te voorkomen dat dit gebeurt en om de levensduur van de batterij te verlengen, maken veel Xperia™-apparaten gebruik van de ingebouwde functie Batterijonderhoud. Dit detecteert automatisch regelmatige oplaadgewoontes en bepaalt de oplaadfreqeuntie zodat de batterij 100% bereikt vlak voordat u de oplader loskoppelt. Als Batterijonderhoud geen regelmatige oplaadgewoontes kan detecteren, wordt het niet geactiveerd.

Beheer het geheugen

Xperia™ - als eerste met het allernieuwste

Slechts enkele minuten opladen kan letterlijk uren gebruikstijd opleveren. Adaptief laden met Qnovo™ is een andere technologie die de levensduur van de batterij verlengt. Het beperkt de stress bij het laden door de toestand van de batterij te meten en past op basis daarvan de stroomsterkte aan. Apparaten uit de Xperia™ X-serie zijn wereldwijd de eerste die deze technologie gebruiken.

Als u nog niet zeker weet welke batterijfunctie of -functies het beste passen bij uw behoeften en gewoontes, probeert u ze gewoon een voor een uit. Zo eenvoudig is het, en u zult versteld staan van hoeveel batterijstroom u kunt besparen!

Beheer het geheugen

Let op dat die artikel geen specifieke productinformatie bevat. De beschreven functies en kenmerken kunnen afwijken, afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.