Scherm vastzetten

Gebruik de optie Scherm vastzetten zodat het apparaat alleen het scherm voor een specifieke applicatie weergeeft. Als u bijvoorbeeld een game speelt en u per ongeluk de navigatietoets Startscherm aanraakt, voorkomt de optie Scherm vastzetten dat het actieve scherm van de game wordt geminimaliseerd. U kunt deze functie ook gebruiken als u het apparaat aan iemand anders uitleent, om het moeilijker te maken om meer dan één applicatie te openen. U kunt uw apparaat bijvoorbeeld aan iemand uitlenen om een foto te maken en het scherm vastzetten op de toepassing Camera zodat de ander niet gemakkelijk andere apps kan gebruiken zoals E-mail.

Scherm vastzetten is geen beveiligingsfunctie en voorkomt niet helemaal dat andere gebruikers het scherm activeren en uw apparaat gebruiken. Om uw gegevens te beschermen, moet u uw apparaat instellen om een pincode, wachtwoord of patroon voor de schermvergrendeling in te stellen voordat iemand het scherm kan activeren.

Scherm vastzetten in- of uitschakelen

1. Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Scherm vastzetten.
  2. Tik op de schuifregelaar om de functie in of uit te schakelen.

Voor scherm vastzetten is geen patroon, PIN of wachtwoord vereist.

Een scherm vastzetten

1. Zorg dat scherm vastzetten op het apparaat is geactiveerd.
  2. Open een app en ga naar het scherm dat u wilt vastzetten.
  3. Tik op .
  4. Veeg omhoog en tik op om het pictogram van scherm vastzetten weer te geven.
  5. Tik op Ik snap het in het venster dat wordt geopend.

Een scherm losmaken

• Houd en vast op het vastgemaakte scherm totdat het scherm wordt losgemaakt.

Als u een beveiligingsoptie hebt geselecteerd tijdens het vastzetten van het scherm, moet u het patroon, de PIN of het wachtwoord invoeren om het apparaat te ontgrendelen voordat u het scherm kunt losmaken.