Startscherm

Het startscherm is het beginpunt voor het gebruik van uw apparaat. Het is vergelijkbaar met het bureaublad op een computerscherm. Het aantal deelvensters in het startscherm wordt aangegeven met een reeks stippen onder aan het startscherm. De gemarkeerde stip toont het deelvenster dat momenteel wordt weergegeven.

If Google Assistant is ingeschakeld, verschijnt het startschermpictogram als op de navigatiebalk.

Overzicht van startscherm

Deelvensteruitbreidingen

1 Welkom bij Xperia-widget: tik om de widget te openen en selecteer een taak zoals het kopiëren van inhoud van het oude apparaat of het instellen van Xperia-services
2 Stippen: geven het aantal deelvensters in het startscherm aan

Ga naar de startpagina

• Druk op .

Door het startscherm bladeren

Bladeren in het startscherm

Deelvensters van het startscherm

U kunt nieuwe vensters toevoegen aan uw startscherm (maximaal twintig vensters) en vensters verwijderen. U kunt ook instellen welk venster u als hoofdvenster voor het startscherm wilt gebruiken.

Deelvensters van het startscherm

Een deelvenster instellen als het hoofdvenster van het startscherm

1. Houd een leeg gebied op uw startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
  2. Veeg naar links of rechts om te bladeren naar het venster dat u wilt instellen als uw hoofdvenster van het startscherm, tik vervolgens op .

Als Google Feed is ingeschakeld, wordt het meest linkse deelvenster voor deze service gereserveerd en kan het hoofdvenster van het startscherm niet worden gewijzigd. Voor meer informatie zie Google Feed.

Een deelvenster toevoegen aan het startscherm

1. Houd een leeg gebied op uw startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
  2. Veeg helemaal naar rechts of naar links om door de deelvensters te bladeren en tik vervolgens op .

Als Google Feed is ingeschakeld, wordt het linkerdeelvenster voor deze service gereserveerd en kunnen geen andere deelvensters meer aan de linkerkant worden toegevoegd. Voor meer informatie zie Google Feed.

Een deelvenster verwijderen van de startpagina

1. Houd een leeg gebied op uw startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
  2. Veeg naar links of rechts om naar het deelvenster te gaan dat u wilt verwijderen en tik op rechtsboven in de hoek van het deelvenster.

Instellingen startpagina

Een applicatie uitschakelen of verwijderen vanuit het startscherm

Als u een vooraf geïnstalleerde app uitschakelt, worden alle gegevens verwijderd. U kunt de app echter opnieuw inschakelen via Instellingen > Apps en meldingen . Alleen gedownloade apps kunnen volledig worden verwijderd.

1. Tik en houd vast op de applicatie die u wilt verwijderen of uitschakelen. Deze kan worden uitgeschakeld of verwijderd en verschijnt.
  2. Tik op > Uitschakelen als de app vooraf is geïnstalleerd op het apparaat of tik op OK als u de app zelf hebt gedownload en u deze wilt verwijderen.

De grootte van pictogrammen op het startscherm aanpassen

1. Houd een leeg gebied op de startpagina aangeraakt tot het apparaat trilt en tik vervolgens op .
  2. Tik op Pictogramgrootte en selecteer een optie.