Uw apparaat bijwerken

Werk de software van uw apparaat bij voor de nieuwste functies, verbeteringen en bugfixes, zodat het apparaat optimaal functioneert. Als er een software-update beschikbaar is, wordt op de statusbalk weergegeven. U kunt ook handmatig controleren of er nieuwe updates zijn of een update inplannen.

De eenvoudigste manier om een software-update te installeren, is draadloos vanaf uw apparaat. Sommige updates kunnen echter niet draadloos worden gedownload. In dat geval gebruikt u de Xperia™ Companion-software op een pc of op een Apple Mac®-computer om uw apparaat bij te werken.

Denk om het volgende vóór u het apparaat bijwerkt:

• Zorg dus voor voldoende opslagruimte voordat u het apparaat bijwerkt.
    • Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u inloggen als de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, om het apparaat te updaten.
    • Updates voor het systeem en de applicatie kunnen de apparaatfuncties op een andere manier weergeven dan in deze gebruikershandleiding wordt beschreven. De Android™-versie wordt mogelijk niet na een update beïnvloed.

Ga voor meer informatie over software-updates naar Software-update.

Controleren op nieuwe software

1. Gebruikt u een apparaat met meerdere gebruikers, zorg er dan voor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik op Instellingen > Systeem > Software-update.

Als uw Xperia™-apparaat minder dan 500 MB intern geheugen beschikbaar heeft, ontvangt u geen meldingen over nieuwe software. In plaats daarvan ontvangt u een waarschuwing in het meldingsvenster: “Onvoldoende opslagruimte. Enkele systeemfuncties functioneren wellicht niet.” Als u deze melding ontvangt, moet u eerst ruimte in het interne geheugen vrijmaken voordat u meldingen ontvangt over nieuwe beschikbare software.

Het apparaat draadloos bijwerken

Gebruik de applicatie voor software-updates om de apparaatsoftware draadloos bij te werken. Welke updates u kunt downloaden via een mobiel netwerk is afhankelijk van uw provider. We raden u aan voor het downloaden van nieuwe software een ‎Wi-Fi -netwerk te gebruiken in plaats van een mobiel netwerk, om extra kosten voor dataverkeer te voorkomen.

Een systeemupdate installeren

1. Deelt u een apparaat met meerdere gebruikers, zorg er dan voor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik op Instellingen > Systeem > Software-update.
    3. Als een systeemupdate beschikbaar is, tikt u op DOORGAAN en vervolgens op INSTALLEREN.

Een systeemupdate inplannen

1. Deelt u een apparaat met meerdere gebruikers, zorg er dan voor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik op Instellingen > Systeem > Software-update.
    3. Als een systeemupdate beschikbaar is, tikt u op DOORGAAN en vervolgens op de schuifregelaar Installatie plannen.
    4. Tik op OK > Tijd instellen.
    5. Stel de gewenste tijd in voor de software-update en tik op OK.
    6. Het apparaat wordt op de ingestelde tijd automatisch bijgewerkt.

Het automatisch downloaden van systeemupdates instellen

1. Tik op Instellingen > Systeem > Software-update.
    2. Tik op en vervolgens op Instellingen > Systeemupdates automatisch downloaden.
    3. Selecteer de gewenste optie.

Automatisch bijwerken van alle applicaties in- of uitschakelen

1. Tik op Instellingen > Systeem > Software-update.
    2. Tik op en vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
    3. Selecteer de gewenste optie.

Het apparaat bijwerken met Xperia™ Companion

Uw apparaat bijwerken met een computer

1. Sluit het apparaat aan op de computer via een USB Type-C-kabel.
    2. Zorg dat het scherm van uw apparaat ontgrendeld is en dat de USB-verbindingsmodus op het apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten .
    3. Open Xperia™ Companion als dit nog niet automatisch is gestart.
    4. Controleer of de computer verbinding maakt met internet.
    5. Computer: Als er een nieuwe software-update wordt gedetecteerd, wordt een pop-upvenster weergegeven. Volg de aanwijzingen op het scherm om de relevante software-updates uit te voeren.

Als de Xperia™ Companion-software niet op de betreffende computer is geïnstalleerd, sluit u uw apparaat aan op de computer en volgt u de installatie-instructies op het scherm. Gebruik alleen de USB Type-C-kabel die met uw apparaat is meegeleverd en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten op het apparaat en de computer.