Onderhoud met behulp van een computer

Xperia Companion

Xperia Companion is een softwaredienst met een aantal functies en applicaties die u kunt gebruiken als u uw apparaat met behulp van een USB-kabel op een computer aansluit. Met Xperia Companion kunt u:

• De software van uw apparaat bijwerken of repareren.
  • Inhoud vanaf een ouder apparaat overbrengen met behulp van Xperia Transfer.
  • Inhoud back-uppen en herstellen op de computer.
  • Multimediabestanden, zoals foto's, video's, muziek en afspeellijsten, tussen uw apparaat en computer synchroniseren.
  • Door bestanden op uw apparaat bladeren.

Om Xperia Companion te kunnen gebruiken, moet u beschikken over een computer met internetverbinding waarop één de volgende besturingssystemen is geïnstalleerd:

• Microsoft® Windows® 7 of nieuwer
  • Mac OS® X 10.11 of nieuwer

Meer informatie en download Xperia Companion voor Windows of Mac.

Bestanden beheren met een computer

Gebruik een USB Type-C-kabelverbinding tussen een Windows-computer en uw apparaat om bestanden over te brengen en te beheren.

Als de twee apparaten zijn verbonden, kunt u uw apparaat opladen, bestanden overbrengen, het als stroomvoorziening of voor MIDI-invoer gebruiken. Uw computer detecteert uw apparaat wanneer u de verbindingsmodus Bestanden overzetten selecteert. De standaardverbindingsmodus is ingesteld op Dit apparaat opladen.

Met Xperia Companion kunt u toegang krijgen tot het bestandssysteem van uw apparaat. Als Xperia Companion niet is geïnstalleerd, wordt gevraagd om dit te installeren als u het apparaat op de computer aansluit.

Gebruik altijd een USB-kabel voor uw specifieke Xperia-model en controleer of deze helemaal droog is.

Bestanden beheren

USB-verbindingsmodus

U kunt de Bestanden overzetten -verbindingsmodus gebruiken om bestanden te beheren en apparaatsoftware bij te werken. Deze USB-modus wordt gebruikt op Microsoft® Windows®-computers. Opladen is standaard ingeschakeld.

U kunt uw apparaat ook gebruiken als Voeding leveren om het andere aangesloten apparaat op te laden. Zorg dat het andere apparaat opladen via USB ondersteunt.

Met de Apparaat gebruiken als MIDI -modus kunt u uw apparaat gebruiken als MIDI-invoer voor apps met muziekinstrumenten.

De USB-verbindingsmodus wijzigen

1. Sluit een USB Type-C-verbindingsstuk aan op uw apparaat.
  2. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Android-systeem > Dit apparaat wordt opgeladen via USB.
  3. Selecteer een optie.