Ik heb geen netwerkdekking of mobiele gegevensverbinding

• Als u geen netwerk heeft, kunt u het volgende doen:
      • Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u het geheugen vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• Zorg dat de vliegmodus is uitgeschakeld.

Vliegtuigmodus uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet .
        2. Sleep de schuifregelaar naast Vliegtuigmodus naar links.

• Controleer het signaalpictogram in de statusbalk om na te gaan of het apparaat met een netwerk is verbonden. Als het signaal zwak is of als er geen signaal is, gaat u naar een open plek of gaat u bij een raam staan.

• Als uw apparaat geen netwerksignaal ontvangt of als het signaal te zwak is, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder en controleert u of het netwerk in uw gebied dekking heeft.

• Zorg dat u uw apparaat hebt ingesteld op het netwerktype dat door uw SIM-kaart wordt ondersteund. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u niet weet welke netwerktypen er worden ondersteund.

Een netwerkmodus selecteren

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken .
        2. Tik op Voorkeursnetwerktype en selecteer daarna een netwerkmodus.

• Controleer of de SIM-kaart naar behoren werkt. Plaats de SIM-kaart in een ander apparaat. Als dit werkt, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door het apparaat. Neem in dat geval contact op met het dichtstbijzijnde Sony Mobile-servicecentrum.

• Zoek op uw apparaat naar een netwerk om te controleren of netwerken beschikbaar zijn.

Naar beschikbare mobiele netwerken zoeken

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken .
        2. Tik op Netwerkproviders > Netwerken zoeken .
        3. Selecteer een netwerk in de lijst die wordt weergegeven.

• Als u geen mobiele gegevensverbinding heeft, kunt u het volgende doen:
      • Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u het geheugen vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• Schakel de STAMINA-modus uit en start uw apparaat opnieuw op. Om batterijvermogen te besparen schakelt STAMINA-modus mobiele data uit wanneer het scherm wordt uitgeschakeld.

STAMINA-modus uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Batterij > STAMINA-modus .
        2. Tik op de schuifregelaar om STAMINA-modus uit te schakelen.

Uw apparaat opnieuw starten

Uw apparaat start mogelijk niet opnieuw als de batterij bijna leeg is. Sluit het apparaat op een lader aan en probeer het opnieuw op te starten.

1. Houd de aan-uitknop ingedrukt.
        2. Tik in het geopende menu op Opnieuw opstarten . Het apparaat wordt automatisch opnieuw gestart.

• Controleer of u een abonnement heeft waarmee u via een mobiel netwerk kunt internetten. Neem voor meer informatie contact op met uw netwerkprovider.

• Ga naar een andere ruimte en probeer het opnieuw. In ruimtes met weinig bereik en waar problemen met het basisstation van uw netwerkprovider kunnen zijn, kunt u uw mobiele gegevensverbinding verliezen en daarom genoodzaakt zijn om naar een andere ruimte te gaan.

• Als u uw apparaat gebruikt terwijl u in beweging bent, kunt u de mobiele gegevensverbinding verliezen door problemen met het netwerk van uw netwerkprovider.

• Stel het apparaat handmatig in om ofwel alleen een WCDMA- (3G) ofwel alleen een GSM-netwerk (2G) te gebruiken. Het apparaat is ingesteld om automatisch het snelste beschikbare netwerk te selecteren. Als de signaalsterkte van het snelste netwerk instabiel is, kan het apparaat herhaaldelijk heen en weer schakelen tussen mobiele netwerken. Telkens wanneer het apparaat naar een ander netwerk schakelt, wordt de verbinding verbroken. Als u het apparaat instelt om alleen een WCDMA- (3G) of GSM-netwerk (2G) te gebruiken, let dan op dat het enkele minuten kan duren totdat het apparaat verbinding maakt met het geselecteerde netwerk.

Een netwerkmodus selecteren

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken .
        2. Tik op Voorkeursnetwerktype en selecteer daarna een netwerkmodus.

• Als geen van de vermelde oplossingen het probleem oplossen, probeer dan achtereenvolgens deze acties. Controleer na de eerste actie of het probleem is opgelost alvorens de volgende actie te proberen.
      • Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.

• Herstel de standaardinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac ® is geïnstalleerd.
        2. Sluit het apparaat aan op de computer via een USB Type-C™ -kabel.
        3. Computer : Open de Xperia™ Companion-software als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
        4. Zorg dat de USB-verbindingsmodus op het Xperia™-apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten .
        5. Selecteer Back-up op het hoofdscherm van de Xperia™ Companion en volg de instructies op het scherm.

De standaardinstellingen herstellen

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de fabrieksinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke gegevens in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als er versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u ook de versleuteling verwijderen zodat u ze na het resetten weer kunt openen.
        2. Tik op Instellingen > Systeem > Opnieuw instellen .
        3. Tik op Fabrieksinstellingen herstellen > Telefoon resetten .
        4. Teken uw ontgrendelpatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelwachtwoord of de PIN in om door te gaan.
        5. Tik op Alles wissen om uw keuze te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.