Ik kan mijn apparaatsoftware niet bijwerken met een computer

• Zorg dat het scherm van uw apparaat ontgrendeld is en dat de USB-verbindingsmodus op het apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten. De standaardverbindingsmodus is altijd ingesteld op Alleen opladen. Een computer kan uw apparaat detecteren, door de modus Bestanden overdragen te selecteren elke keer wanneer u het apparaat met een computer verbindt.

De USB-verbindingsmodus instellen om bestanden over te brengen

1. Zorg dat het apparaat met een USB Type-C -kabel op een computer is aangesloten.
      2. Sleep de statusbalk omlaag op het Startscherm .
      3. Ga naar en tik op Android-systeem > Dit apparaat wordt opgeladen via USB > Tik voor meer opties. en selecteer vervolgens Bestanden overzetten .

• Als u uw apparaatsoftware bijwerkt met behulp van Xperia™ Companion, moet uw computer toegang hebben tot internet. Ga naar een website, bijvoorbeeld www.sonymobile.com , om te controleren of de computer toegang heeft tot internet. Als er geen internetverbinding is, controleert u de kabel, router en de serviceprovider.

• Als uw computer een firewall heeft, controleert u of de firewall de relevante updates van de applicaties niet blokkeert.

De firewall controleren

Controleer uw firewall en zorg ervoor dat de onderstaande applicaties toegang hebben tot internet:

Als u een pc gebruikt:

• Sony Mobile Update Engine.exe

• Xperia Companion.exe

• Xperia Companion Agent.exe

Als u een Mac-computer gebruikt:

• Sony Mobile Update Engine.app

• Xperia Companion.app

• Xperia Companion Agent.app

• Als u uw apparaat via een bedrijfsnetwerk probeert bij te werken, maakt u wellicht gebruik van een proxyserver. Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor meer informatie.

• Gebruik alleen de oorspronkelijke USB Type-C -kabel van Sony die specifiek bedoeld is voor uw apparaat en zorg dat deze correct is aangesloten op het apparaat en de computer.

• Zorg dat de USB-kabel niet is beschadigd. Probeer of een andere USB-poort op de computer wel functioneert.

• Als uw apparaat een geheugenkaart heeft, koppel uw apparaat dan los van de computer en ontkoppel de geheugenkaart. Verwijder vervolgens de geheugenkaart uit het apparaat en sluit uw apparaat weer op de computer aan.

De geheugenkaart ontkoppelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte .
      2. Ga naar en tik op naast SD-kaart .

• Als u nog steeds problemen ondervindt bij het bijwerken van uw apparaatsoftware met Xperia™ Companion, neemt u dan contact met ons op .