Ik kan mijn apparaat niet inschakelen

Als uw Xperia™-apparaat niet reageert wanneer u dit wilt inschakelen, probeer dan achtereenvolgens deze acties. Controleer na elke actie of het probleem is opgelost alvorens de volgende actie te proberen.

• Geef uw apparaat even de tijd om op te starten. Houd de aan-uitknop ingedrukt tot het apparaat trilt en laat de knop vervolgens los. Het kan tot 10 seconden duren tot het apparaat trilt.

• Zorg dat uw Xperia™-apparaat is opgeladen. Als de batterij leeg is, kan het tot 30 minuten duren voordat het apparaat reageert op het opladen. Gedurende deze tijd blijft het scherm zwart en wordt er geen oplaadpictogram weergegeven. Het kan tot 4 uur duren voordat een lege batterij helemaal is opgeladen.

• Als u problemen hebt met het opladen van uw Xperia™-apparaat, controleer dan eerst of u een authentieke Sony-oplader gebruikt en een USB Type-C -kabel die specifiek is bedoeld voor het opladen van uw apparaat. Sluit een andere USB-kabel op de USB-poort van de computer aan en probeer het apparaat op te laden. Als het apparaat begint met opladen, dan is dat mogelijk een teken dat de oplader niet goed werkt.

• Als er een geheugenkaart in het apparaat is geplaatst, verwijdert u deze en start u het apparaat opnieuw op. Als het verwijderen van een geheugenkaart het probleem oplost, is uw SD-kaart mogelijk beschadigd. In dat geval dient u een vervangende SD-kaart voor uw Xperia™-apparaat te gebruiken.

• U kunt het apparaat geforceerd herstarten of uitschakelen in situaties waarin het vastloopt of niet normaal kan worden herstart. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens verwijderd tijdens het geforceerd opnieuw opstarten.

Opnieuw starten of afsluiten van het apparaat afdwingen

1. Houd de aan-uitknop en de toets Volume omhoog gelijktijdig gedurende zes seconden aangeraakt.
      2. Het apparaat trilt één keer. Kies een van de volgende opties. Dit is afhankelijk van of uw apparaat gedwongen opnieuw wilt starten of afsluiten.
        • Als u het apparaat gedwongen opnieuw wilt starten: Haal op dit punt uw vingers van de toetsen. Het apparaat wordt opnieuw gestart.
        • Als u het apparaat gedwongen wilt afsluiten: Blijf op de toetsen drukken. Na enkele seconden trilt het apparaat drie keer en wordt uitgeschakeld.

Het apparaat inschakelen

1. Houd de aan-uitknop ingedrukt tot het apparaat trilt.
      2. Wacht even tot het apparaat start.

• Als geforceerd opnieuw opstarten het probleem niet oplost, probeert u de opstartprocedure van 2 minuten.

Opnieuw starten 2 minuten forceren

1. Houd de toets Volume omhoog en de aan-uitknop samen 120 seconden lang ingedrukt en negeer hierbij de trillingen.
      2. Laat de knoppen los. Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld.
      3. Laad het apparaat op totdat er een oplaadpictogram op het scherm wordt weergegeven.
      4. Schakel uw Xperia™-apparaat in.

• Gebruik de computerapplicatie Xperia™ Companion om softwareherstel uit te voeren om uw apparaat opnieuw in te stellen. Alle gegevens in de interne opslag van het apparaat worden verwijderd als u softwareherstel uitvoert. Inhoud, zoals foto's, video's en muziek, die u op een externe SD-kaart hebt opgeslagen, wordt niet verwijderd.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac ® is geïnstalleerd.
      2. Sluit het apparaat aan op de computer via een USB Type-C™ -kabel.
      3. Computer : Open de Xperia™ Companion-software als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
      4. Zorg dat de USB-verbindingsmodus op het Xperia™-apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten .
      5. Selecteer Back-up op het hoofdscherm van de Xperia™ Companion en volg de instructies op het scherm.

De apparaatsoftware herstellen met Xperia™ Companion

Maak indien mogelijk altijd een back-up van alle persoonlijke gegevens voordat u softwareherstel uitvoert. Tijdens softwareherstel worden alle gegevens in het interne geheugen overschreven. Inhoud op een externe SD-kaart blijft intact.

1. Zorg dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord van Google™ weet. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen moet u die mogelijk opgeven om het apparaat opnieuw te kunnen starten na een softwarereparatie
      2. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac ® is geïnstalleerd.
      3. Open de Xperia™ Companion-software op de computer, maar sluit het Xperia™-apparaat pas aan als dit wordt aangegeven in de vijf instructiestappen van het Xperia™ Companion-venster.
      4. Selecteer Softwarereparatie op het computerscherm.
      5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.