Ik heb geen netwerkdekking of mobiele-dataverbinding

• Als u geen netwerkdekking hebt, probeert u het volgende:

• Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u geheugenruimte vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• Zorg dat de vliegmodus is uitgeschakeld.

De vliegmodus uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Geavanceerd .
        2. Tik op de schakelaar Vliegtuigmodus om de functie in te schakelen.

• Controleer het pictogram van de signaalsterkte op de statusbalk om er zeker van te zijn dat het apparaat is verbonden met een netwerk. Als het signaal zwak is of als er geen signaal is, gaat u naar een open plek of gaat u bij een raam staan.

• Als uw apparaat geen netwerksignaal ontvangt of als het signaal te zwak is, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder en controleert u of het netwerk op uw locatie dekking heeft.

• Zorg dat u uw apparaat hebt ingesteld op het netwerktype dat door uw SIM-kaart wordt ondersteund. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u niet weet welke netwerktypen er worden ondersteund.

Een netwerkmodus selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk .
        2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
        3. Tik op Geavanceerd > Voorkeursnetwerktype en selecteer een netwerkmodus.

• Controleer of de SIM-kaart naar behoren werkt. Plaats uw SIM-kaart in een ander apparaat. Als dit werkt, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door het apparaat. Neem in dat geval contact op met het dichtstbijzijnde Sony Mobile-servicecentrum.

• Zoek op uw apparaat naar een netwerk om te controleren of netwerken beschikbaar zijn.

Naar beschikbare mobiele netwerken zoeken

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk .
        2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
        3. Tik op de schakelaar Geavanceerd > Netwerk automatisch selecteren om uit te schakelen, en tik vervolgens op Netwerk .
        4. Selecteer een netwerk.

• Als u geen mobiele-dataverbinding hebt, probeert u het volgende:

• Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u geheugenruimte vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• Schakel de STAMINA-modus uit en start uw apparaat opnieuw op. Om batterijlading te besparen schakelt STAMINA-modus mobiele data uit wanneer het scherm wordt uitgeschakeld.

De STAMINA-modus uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Batterij > STAMINA-modus .
        2. Tik op de schakelaar om STAMINA-modus uit te schakelen.

Uw apparaat opnieuw starten

Uw apparaat start mogelijk niet opnieuw als de batterij bijna leeg is. Sluit het apparaat aan op een lader en probeer het opnieuw te starten.

1. Druk lang op de aan-uitknop.
        2. Tik in het menu dat wordt geopend op Opnieuw opstarten . Het apparaat wordt automatisch opnieuw gestart.

• Controleer of u een abonnement hebt waarmee u via een mobiel netwerk kunt internetten. Neem voor meer informatie contact op met uw netwerkprovider.

• Ga naar een andere ruimte en probeer het opnieuw. In ruimtes met weinig bereik en waar problemen met het basisstation van uw netwerkprovider kunnen zijn, kunt u uw mobiele-dataverbinding verliezen en daarom genoodzaakt zijn om naar een andere ruimte te gaan.

• Als u uw apparaat gebruikt terwijl u in beweging bent, kunt u de mobiele-dataverbinding verliezen door problemen met het netwerk van uw netwerkprovider.

• Stel het apparaat handmatig in om ofwel alleen een WCDMA-netwerk (3G) ofwel alleen een GSM-netwerk (2G) te gebruiken. Het apparaat is ingesteld om automatisch het snelste beschikbare netwerk te selecteren. Als de signaalsterkte van het snelste netwerk instabiel is, kan het apparaat herhaaldelijk heen en weer schakelen tussen mobiele netwerken. Telkens wanneer het apparaat naar een ander netwerk schakelt, wordt de verbinding verbroken. Als u het apparaat instelt om alleen een WCDMA-netwerk (3G) of alleen een GSM-netwerk (2G) te gebruiken, denkt u eraan dat het enkele minuten kan duren totdat het apparaat verbinding maakt met het geselecteerde netwerk.

Een netwerkmodus selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk .
        2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
        3. Tik op Geavanceerd > Voorkeursnetwerktype en selecteer een netwerkmodus.

• Als geen van de vermelde oplossingen het probleem oplost, probeert u achtereenvolgens de volgende acties. Controleer na de eerste actie of het probleem is opgelost alvorens de volgende actie te proberen.

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste softwareversie kunt vinden.

• Herstel de standaardinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat aan op de computer met behulp van een USB-kabel.
        2. Selecteer op de computer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken en kopieer-plak of sleep-zet neer de bestanden op een locatie op de computer.

Een back-up maken en synchroniseren van apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Back-up .
        2. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie.

U kunt het maken van een back-up ook inschakelen op het instellingenmenu van Google Drive. U kunt uw app-gegevens, apparaatinstellingen en gesprekshistorie automatisch synchroniseren door in te loggen op de Google-account die werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op het oude apparaat. Wanneer u het nieuwe apparaat voor het eerst inschakelt, logt u in op de Google-account tijdens de Setup wizard.

De standaardinstellingen herstellen

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de standaardinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke data in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u de versleuteling opheffen om er zeker van te zijn dat u ze na het resetten weer kunt openen.
        2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Opties voor resetten .
        3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten) > Telefoon resetten .
        4. Teken uw ontgrendelingspatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelingswachtwoord of de PIN in om door te gaan.
        5. Tik op Alles wissen om te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.