Mijn apparaat loopt vast of toepassingen worden plotseling afgesloten

• Gedownloade toepassingen kunnen ervoor zorgen dat uw apparaat zich vreemd gedraagt of de prestaties beïnvloeden. Gebruik de veilige modus als gedownloade toepassingen de oorzaak van het probleem zijn. In de veilige modus start uw apparaat uitsluitend de software en toepassingen op die al waren geïnstalleerd toen u uw apparaat kocht. Als de prestaties van het apparaat in de veilige modus verbeteren, is het waarschijnlijk dat één of meer van de na aankoop gedownloade toepassingen het apparaat negatief beïnvloeden. U kunt de veilige modus verlaten en het apparaat opnieuw opstarten om de toepassing(en) te verwijderen die volgens u het probleem veroorzaken. Als het probleem recent is en u niet zeker weet welke toepassing het probleem veroorzaakt, kunt u beginnen met het verwijderen van de laatst gedownloade toepassing.

Veilige modus inschakelen

1. Houd de aan-uitknop ingedrukt terwijl het apparaat is ingeschakeld.
      2. In het dialoogvenster dat wordt geopend, houdt u Uitschakelen ingedrukt totdat het apparaat wordt uitgeschakeld.
      3. Wacht totdat het apparaat opnieuw opstart in de Veilige modus .

Start het apparaat opnieuw op om de veilige modus te verlaten.

Een applicatie verwijderen vanuit het applicatiescherm

Alleen gedownloade apps kunnen volledig worden verwijderd.

1. Houd de pictogram van de app aangeraakt tot het apparaat trilt.
      2. Tik in het menu dat wordt geopend op > OK .

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.

• Zet de fabrieksinstellingen terug. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac® is geïnstalleerd.
      2. Sluit het apparaat aan op de computer via een USB Type-C™-kabel.
      3. Computer: Open de Xperia™ Companion-software als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
      4. Zorg dat de USB-verbindingsmodus op het Xperia™-apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten .
      5. Selecteer Back-up op het hoofdscherm van de Xperia™ Companion en volg de instructies op het scherm.

De standaardinstellingen herstellen

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de fabrieksinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke gegevens in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als er versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u ook de versleuteling verwijderen zodat u ze na het resetten weer kunt openen.
      2. Tik op Instellingen > Systeem > Opnieuw instellen .
      3. Tik op Fabrieksinstellingen herstellen > Telefoon resetten .
      4. Teken uw ontgrendelpatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelwachtwoord of de PIN in om door te gaan.
      5. Tik op Alles wissen om uw keuze te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.