Ik kan mijn scherm niet ontgrendelen

Als u de PIN, het wachtwoord of het patroon van de schermvergrendeling bent vergeten, kunt u het Xperia-apparaat resetten met de app Mijn apparaat vinden van Google of met de applicatie Xperia Companion op een computer. Lees hieronder meer over de vereisten en resultaten van elke optie en kies de methode die het beste past.

• Reset het Xperia-apparaat met Mijn apparaat vinden.

• Vereisten: Deze herstelmethode vereist dat het apparaat is ingeschakeld, internettoegang heeft en dat u Mijn apparaat vinden eerder al heeft ingeschakeld op het apparaat. Op het apparaat moet een Google-account zijn geregistreerd en u moet de naam en het wachtwoord van het account kennen. Daarnaast hebt u toegang tot een computer of een mobiel apparaat met een internetverbinding nodig.

• Resultaten: Alle gebruikersgegevens in het interne geheugen van het apparaat worden verwijderd, waaronder gedownloade apps, foto's en apparaatinstellingen. Gebruikersgegevens op de SD-kaart worden in de meeste gevallen verwijderd, tenzij u de SD-kaart uit het apparaat haalt voordat het apparaat wordt gereset.

Het apparaat resetten met Mijn apparaat vinden

Als u het Xperia-apparaat in een bedrijfsomgeving gebruikt, heeft de IT-afdeling eventueel versleuteling van de SD-kaart afgedwongen. In dit geval wordt de inhoud van de SD-kaart gewist of onleesbaar gemaakt als u een reset uitvoert, zelfs als u vooraf de kaart verwijdert.

1. Schakel het Xperia-apparaat uit en verwijder de SD-kaart om te voorkomen dat gebruikersgegevens van de kaart worden verwijderd.
        2. Schakel het apparaat uit en zorg dat u Wi-Fi of een actieve mobiele-dataverbinding hebt.
        3. Ga op een computer of in een mobiele browser naar de aanmeldpagina van Mijn apparaat vinden .
        4. Meld u aan met het Google-account dat op het apparaat is geregistreerd.
        5. Wis alle inhoud vanaf het apparaat door de instructies op het scherm te volgen. Denk eraan dat met deze actie alle gebruikersgegevens in het interne geheugen van het apparaat worden gewist.
        6. Nadat u de inhoud op afstand hebt gewist, kunt u het apparaat opnieuw instellen met uw Google-account en met een nieuwe schermvergrendeling.

• Reset uw Xperia-apparaat met de functie Softwarereparatie in de computerapplicatie Xperia Companion.

• Vereisten: Voor deze methode is het vereist dat u toegang hebt tot een computer met een actieve internetverbinding. U hebt een USB-kabel nodig om het apparaat aan te sluiten op de computer en het apparaat moet minimaal voor 80% zijn opgeladen.

• Resultaten: Alle gebruikersgegevens in het interne geheugen van het apparaat worden verwijderd, waaronder gedownloade apps, foto's en apparaatinstellingen. De inhoud op de SD-kaart wordt niet verwijderd.

De apparaatsoftware repareren met Xperia Companion

Om een softwarereparatie te kunnen uitvoeren, hebt u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account nodig. Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen moet u mogelijk uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om het apparaat na een softwarereparatie opnieuw te kunnen starten.

1. Zorg dat Xperia Companion op de pc of Mac is geïnstalleerd.
        2. Open de Xperia Companion-software op de computer en klik op Softwarereparatie op het hoofdscherm.
        3. Volg de instructies op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.