Een app werkt niet

Als een app op uw apparaat niet goed werkt, probeert u deze acties achter elkaar uit te voeren. Verifieer na elke actie of het probleem is opgelost alvorens de volgende actie te proberen.

Gedownloade apps die u niet hebt gedownload vanaf Google Play zijn mogelijk niet volledig compatibel met uw Xperia-apparaat. Als de volgende acties het probleem niet oplossen, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

• Sluit de app gedwongen af en open de app vervolgens weer.

Een app gedwongen stoppen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen .
      2. Ga naar en tik op de app die u wilt stoppen.
      3. Tik op NU STOPPEN > OK .

• Als de app een internetverbinding nodig heeft, zorg dan dat uw apparaat een actieve internetverbinding heeft ( Wi-Fi of mobiel netwerk) en dat de vliegmodus is uitgeschakeld.

De vliegmodus uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Geavanceerd .
      2. Tik op de schakelaar Vliegtuigmodus om de functie in te schakelen.

• Start uw Xperia-apparaat opnieuw op en probeer opnieuw om de app te gebruiken.

• Als STAMINA-modus is geactiveerd, schakelt u deze uit en start u het apparaat opnieuw op. Om batterijlading te besparen, schakelt STAMINA-modus bepaalde functies op het apparaat uit. Dit kan invloed hebben op de prestaties van applicaties. Zo kunnen applicaties die worden gebruikt voor streamen of GPS-navigatie worden uitgeschakeld als het scherm wordt uitgeschakeld, en e-mail en andere applicaties die moeten worden gesynchroniseerd worden mogelijk niet bijgewerkt.

De STAMINA-modus uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Batterij > STAMINA-modus .
      2. Tik op de schakelaar om STAMINA-modus uit te schakelen.

Uw apparaat opnieuw starten

Uw apparaat start mogelijk niet opnieuw als de batterij bijna leeg is. Sluit het apparaat aan op een lader en probeer het opnieuw te starten.

1. Druk lang op de aan-uitknop.
      2. Tik in het menu dat wordt geopend op Opnieuw opstarten . Het apparaat wordt automatisch opnieuw gestart.

• Werk de app bij via Google Play als u niet beschikt over de nieuwste versie. Niet alle apps kunnen via Google Play worden bijgewerkt.

• Maak de cache van de app leeg om alle tijdelijke bestanden in het geheugen van de app te wissen die het probleem mogelijk veroorzaken. U verliest geen persoonlijke gegevens door de cache te wissen.

Het cachegeheugen van een applicatie wissen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen .
      2. Selecteer een applicatie of service en tik op Opslagruimte > CACHE WISSEN .

De optie om het cachegeheugen van een applicatie te wissen, is niet voor elke applicatie of service beschikbaar.

• Wis alle app-gegevens die door de app zijn opgeslagen sinds u de app bent gaan gebruiken. Alle persoonlijke gegevens die de app heeft opgeslagen, zoals aanmeldingsgegevens en instellingen, worden verwijderd.

Applicatiegegevens wissen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen .
      2. Selecteer een applicatie of service en tik op Opslagruimte > GEGEVENS WISSEN > OK .

Wanneer u applicatiegegevens wist, worden de gegevens van de geselecteerde applicatie permanent vanaf uw apparaat verwijderd. De optie om applicatiegegevens te wissen is niet beschikbaar voor alle applicaties of services.

• Verwijder alle updates voor de app om de app te resetten. Alle persoonlijke gegevens die de app heeft opgeslagen, zoals aanmeldingsgegevens en instellingen, worden verwijderd. Werk zo mogelijk de app opnieuw bij met Google Play.

Updates voor een app verwijderen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen .
      2. Ga naar de app die niet werkt en tik erop.
      3. Indien beschikbaar tikt u op (pictogram Menu) .
      4. Tik op Updates verwijderen > OK .

• Verwijder de app en installeer de app vervolgens opnieuw. Bepaalde voorgeïnstalleerde apps kunnen niet worden verwijderd.

Een applicatie verwijderen vanuit het applicatiescherm

Alleen gedownloade apps kunnen volledig worden verwijderd.

1. Houd het pictogram van de app aangeraakt totdat het apparaat trilt.
      2. Tik in het menu dat wordt geopend op (pictogram App verwijderen) > OK .

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen.

• Herstel de standaardinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat aan op de computer met behulp van een USB-kabel.
      2. Selecteer op de computer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken en kopieer-plak of sleep-zet neer de bestanden op een locatie op de computer.

Een back-up maken en synchroniseren van apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Back-up .
      2. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie.

U kunt het maken van een back-up ook inschakelen op het instellingenmenu van Google Drive. U kunt uw app-gegevens, apparaatinstellingen en gesprekshistorie automatisch synchroniseren door in te loggen op de Google-account die werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op het oude apparaat. Wanneer u het nieuwe apparaat voor het eerst inschakelt, logt u in op de Google-account tijdens de Setup wizard.

De standaardinstellingen herstellen

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de standaardinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke data in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u de versleuteling opheffen om er zeker van te zijn dat u ze na het resetten weer kunt openen.
      2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Opties voor resetten .
      3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten) > Telefoon resetten .
      4. Teken uw ontgrendelingspatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelingswachtwoord of de PIN in om door te gaan.
      5. Tik op Alles wissen om te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.