Inhoud veilig houden

Meestal bevat uw apparaat gevoelige gegevens en persoonlijke herinneringen, zoals foto's en video's, kortom zaken die u niet wilt verliezen. Maar wat te doen als het apparaat is verloren of gestolen? We hebben een aantal handige tips verzameld over het beschermen van uw gegevens, zodat u ervoor kunt zorgen dat de gegevens niet verloren gaan.

Inhoud veilig houden

Twee eenvoudige zaken om aan de slag te gaan

Begin met het aanmaken van een Google™-account en meld u hiermee aan op het apparaat. Op deze manier kunt u uw gegevens back-uppen en zelfs het apparaat zoeken als het verloren is. Als u bent aangemeld met een Google-account kan in geval van diefstal niemand anders het apparaat instellen en gebruiken. Ten tweede stelt u een schermvergrendeling in zodat anderen geen toegang tot het apparaat kunnen krijgen.

Bekijk de video voor meer informatie over het instellen van een patroon, PIN of wachtwoord als schermvergrendeling.

Schrijf de aanmeldgegevens van uw Google-account, het IMEI-nummer van het apparaat en de PIN of het wachtwoord van de schermvergrendeling op en bewaar deze informatie op een veilige plek. U weet nooit wanneer u deze informatie nodig heeft!

label

Inhoud back-uppen

Maak regelmatig back-ups van uw inhoud apparaat. Als het apparaat beschadigd, verloren of gestolen raakt, kunt u de back-ups op een nieuw apparaat of op het teruggevonden apparaat herstellen. Het regelmatig maken van back-ups is ook belangrijk als u het apparaat moet resetten of een softwarereparatie moet uitvoeren.

U kunt appgegevens, gesprekkenlijst, apparaatinstellingen, kalender, contacten, foto's en video's back-uppen naar online cloudservers en deze synchroniseren met uw Google-account. Wanneer er grote volumes van foto's, video's of muziekbestanden op uw apparaat zijn opgeslagen, raden we u aan om uw bestanden te back-uppen naar een computer, met behulp van een USB-kabel, of naar een geheugenkaart.

Wat moet ik doen als het apparaat kwijt of gestolen is?

Wat moet ik doen als het apparaat kwijt of gestolen is?

Als u het apparaat hebt verloren, kunt u het zoeken met de onlineservice Mijn apparaat vinden. Meld u aan met uw Google-account en de locatie van het apparaat wordt op een kaart getoond. Probeer het vandaag nog, zodat u weet hoe het werkt!

Met Mijn apparaat vinden kunt u ook instellen dat de beltoon van het apparaat vijf minuten lang op vol volume afgaat, zelfs als het apparaat is gedempt, of het apparaat op afstand vergrendelen en een bericht met uw contactgegevens op het scherm laten verschijnen. Als u vermoedt dat het apparaat is gestolen, kunt u op afstand alle inhoud wissen. Hierdoor kunt u het apparaat echter niet meer lokaliseren met Mijn apparaat vinden.

Om Mijn apparaat vinden te kunnen gebruiken, moet het apparaat zijn ingeschakeld en zijn aangemeld bij uw Google-account. Controleer ook of in het menu Instellingen de opties Locatie en Mijn apparaat vinden zijn ingeschakeld en of het apparaat zichtbaar is op de Google Play-website.

Wat moet ik doen als het apparaat kwijt of gestolen is?
    Wat moet ik doen als het apparaat kwijt of gestolen is?

Ik kan m'n telefoon niet ontgrendelen!

Geen zorgen, iedereen kan de schermvergrendeling vergeten. Als u een Google-account hebt en regelmatig back-ups hebt gemaakt, zijn uw apparaat en de gegevens erop nog altijd toegankelijk. Reset het apparaat en stel het opnieuw in. Vervolgens meldt u zich aan bij uw Google-account, herstelt u de geback-upte inhoud en klaar is Kees!

U kunt het apparaat resetten met Mijn apparaat vinden of met de functie Softwarereparatie van Xperia Companion

Wat moet ik doen als het apparaat kwijt of gestolen is?
    Geen enkel risico?

Geen enkel risico?

Tot dusver hebben we de belangrijkste zaken behandeld om inhoud veiliger te houden: aanmelden bij uw Google-account op het apparaat, een schermvergrendeling gebruiken en inhoud back-uppen. Er zijn echter nog andere functies om de veiligheid van het apparaat en de inhoud ervan te verbeteren. Dit zijn onder andere:

Een bericht op het vergrendelingsscherm Een extra regel tekst op het vergrendelingsscherm. Waarom niet uw naam en contactgegevens waardoor u in geval van verlies makkelijk te vinden bent.

Versleuteling. Versleuteling is een extra beveiliging voor het geval dat het apparaat wordt gestolen. Als de inhoud van het apparaat is versleuteld, kan de inhoud alleen worden gelezen als het apparaatscherm is ontgrendeld.

Anti-virussoftware. Installeer en gebruik een anti-virusapp om het apparaat te beschermen tegen virussen, gijzelsoftware, spyware, phising-pogingen en andere schadelijke software.

Google Play Protect. Google Play Protect geeft waarschuwingen over schadelijke apps en verwijdert ze van het apparaat. Daarnaast voert het veiligheidstest uit op apps voordat deze worden gedownload.

Scherm vastzetten. Als iemand anders uw telefoon wil gebruiken, kunt u de inhoud van het apparaat veilig houden door het scherm van een app vast te zetten, zodat alleen de betreffende app toegankelijk is en niets anders.

Werk uw software bij. Vergeet niet om het apparaat up-to-date te houden met de nieuwste software. Zodoende beschikt het apparaat altijd over de meest actuele beveiligings- en privacyfuncties.

Geen enkel risico?

Let op dat die artikel geen specifieke productinformatie bevat. De beschreven functies en kenmerken kunnen afwijken, afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.