TalkBack

TalkBack is een service die het scherm voorleest voor mensen met een visuele handicap. TalkBack gebruikt gesproken feedback om gebeurtenissen en handelingen die op het Android-apparaat worden uitgevoerd te beschrijven. TalkBack beschrijft de gebruikersinterface en leest softwarefouten, meldingen en berichten voor.

TalkBack inschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Toegankelijkheid > TalkBack.
  2. Tik op de schakelaar en tik vervolgens op OK.

Opmerking

Tik op Instellingen en tik vervolgens tweemaal op het scherm om de spraak-, feedback- en aanraakvoorkeuren voor TalkBack te wijzigen.

Hint

TalkBack start een zelfstudie onmiddellijk nadat u de functie hebt ingeschakeld. Als u de zelfstudie wilt afsluiten, tikt u op (knop Vorige) en tikt u vervolgens tweemaal op het scherm.

TalkBack uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen en tik vervolgens twee keer ergens op het scherm.
  2. Ga naar en tik op Toegankelijkheid door de lijst te scrollen en tik vervolgens twee keer ergens op het scherm.
  3. Ga naar en tik op TalkBack door de lijst te scrollen en tik vervolgens twee keer ergens op het scherm.
  4. Tik op de aan-uitschakelaar en tik vervolgens twee keer ergens op het scherm.
  5. Tik op OK en tik vervolgens twee keer ergens op het scherm.