Gesprekken ontvangen

Als u een inkomend gesprek ontvangt terwijl het apparaat in de slaapstand staat of als het scherm is vergrendeld, wordt de telefoonapplicatie op het volledige scherm geopend. Op apparaten die twee SIM-kaarten gebruiken, geeft de achtergrondkleur van het scherm aan voor welke SIM-kaart het gesprek is bedoeld. De achtergrondkleur kan worden gewijzigd in de gespreksinstellingen.

Als u een inkomend gesprek ontvangt wanneer het scherm actief is, wordt het inkomende gesprek weergegeven als een melding die wordt weergegeven bovenop het scherm dat op dat moment geopend is. Als u een apparaat met dubbele SIM-kaart gebruikt, wordt ook de SIM-kaartinformatie weergegeven. Als de melding binnenkomt, kunt u kiezen om het gesprek te beantwoorden en het applicatiescherm voor de telefoon te openen, of u kunt het gesprek weigeren en op het huidige scherm blijven.

Een gesprek beantwoorden wanneer het scherm inactief is

• Veeg (pictogram Inkomend gesprek) omhoog bij een inkomend gesprek.

Een gesprek beantwoorden wanneer het scherm actief is

• Als een gesprek binnenkomt, tikt u in de melding die bovenaan het scherm wordt weergegeven op ANTWOORD.

Hint

In plaats van het gesprek te beantwoorden, kunt u naar het hoofdscherm van de telefoonapplicatie gaan door op het gedeelte voor meldingen te tikken. Op deze manier krijgt u meer opties voor het afhandelen van het gesprek. U kunt bijvoorbeeld het gesprek weigeren met een bericht.

Een gesprek weigeren als het scherm inactief is

• Veeg (pictogram Inkomend gesprek) omlaag bij een inkomend gesprek.

Een gesprek weigeren als het scherm actief is

• Als een gesprek binnenkomt, tikt u op AFWIJZEN in de melding die bovenaan het scherm wordt weergegeven.

Hint

In plaats van het gesprek te weigeren, kunt u naar het hoofdscherm van de telefoonapplicatie gaan door in het gedeelte voor melding bovenaan het scherm te tikken. Zo krijgt u meer opties om het gesprek te beheren. U kunt bijvoorbeeld het gesprek weigeren met een bericht.

De beltoon van een inkomend gesprek dempen

• Wanneer u het gesprek ontvangt, drukt u op de volumetoets.

Een gesprek weigeren met een SMS-bericht

Wanneer u een gesprek weigert met een SMS-bericht, wordt het bericht automatisch naar de beller gestuurd en opgeslagen in de berichtenconversatie met het betreffende contact.

U kunt kiezen uit een aantal vooraf gedefinieerde berichten die op uw apparaat beschikbaar zijn, of u kunt een nieuw bericht maken. U kunt ook uw eigen persoonlijke berichten maken door de voorgedefinieerde berichten te bewerken.

Een gesprek weigeren met een SMS-bericht als het scherm inactief is

1. Sleep (pictogram Weigeren met antwoord) naar het midden van het scherm wanneer u een inkomend gesprek ontvangt.
    2. Selecteer een vooraf gedefinieerd bericht of tik op Nieuw bericht schrijven.

Een gesprek weigeren met een SMS-bericht wanneer het scherm actief is

1. Als een gesprek binnenkomt, tikt u op het geopende gedeelte voor meldingen, waar het telefoonnummer of de naam van het contact wordt weergegeven.
    2. Sleep (pictogram Weigeren met antwoord) naar het midden van het scherm.
    3. Selecteer een vooraf gedefinieerd bericht of tik op Nieuw bericht schrijven.

Een tweede gesprek weigeren met een SMS-bericht

1. Als u tijdens een gesprek een herhaalde pieptoon hoort, sleept u (pictogram Weigeren met antwoord) naar het midden van het scherm.
    2. Selecteer een vooraf gedefinieerd bericht of tik op Nieuw bericht schrijven.

Het SMS-bericht bewerken dat wordt gebruikt om een gesprek te weigeren

1. Ga naar en tik op Dialer icon (pictogram Telefoon).
    2. Tik op Menu icon (pictogram Menu) > Instellingen.
    3. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, tikt u op Oproepaccounts en selecteert u een SIM-kaart. Als u een enkele SIM-kaart gebruikt, tikt u op Oproepen.
    4. Tik op Gesprek weigeren met bericht.
    5. Tik op het bericht dat u wilt bewerken en breng de gewenste wijzigingen aan.
    6. Tik op OK.