Virtuele toetsenborden

Uw apparaat is uitgerust met een aantal vooraf geïnstalleerde methoden voor tekstinvoer.

Opmerking

De standaardmethode voor tekstinvoer is mogelijk afhankelijk van de regionale of taalinstellingen die u gebruikt. Een of meer methoden voor tekstinvoer zijn mogelijk niet in uw regio beschikbaar.

SwiftKey®-toetsenbord

U kunt tekst invoeren met behulp van het virtuele toetsenbord door elke letter afzonderlijk in te tikken, of u kunt de functie SwiftKey flow gebruiken en met uw vinger van de ene naar de andere letter schuiven om woorden te vormen.

Image showing the position of each key on the SwiftKey keyboard

1 Cijfers en symbolen weergeven
2 Schakelen tussen kleine letters, hoofdletters en alleen hoofdletters
3 Toegang tot emoji's
4 Een komma invoeren
5 Een spatie invoeren
6 Leestekens invoeren
7 Verwijderen
8 Een regelterugloop invoeren

Hint

Ga naar https://swiftkey.com/ voor meer informatie over SwiftKey.

Het virtuele toetsenbord weergeven om tekst in te voeren

• Tik in een tekstinvoerveld.

Het virtuele toetsenbord in liggende stand gebruiken

• Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, draait u het apparaat een kwartslag.

Opmerking

Mogelijk moet u de instellingen in sommige applicaties aanpassen om de liggende stand in te schakelen.

Schakelen tussen verschillende opties van het virtuele toetsenbord

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Talen en invoer > Schermtoetsenbord.
  2. Tik op Toetsenborden beheren en tik vervolgens op de schakelaar om het toetsenbord in of uit te schakelen.

Tekst teken voor teken invoeren

1. Als u een teken wilt invoeren dat zichtbaar is op het toetsenbord, tikt u op het teken.
  2. Als u een variant van een teken wilt invoeren, houdt u een zichtbaar teken op het toetsenbord aangeraakt om een lijst met beschikbare opties weer te geven, en selecteert u daarna uit de lijst. Bijvoorbeeld, als u "é" wilt invoeren, houdt u de "e" aangeraakt tot andere opties worden weergegeven. Terwijl u uw vinger op het toetsenbord blijft drukken, veegt u naar en selecteert u "é".

Een punt invoeren

• Tik twee keer op de spatiebalk nadat u een woord hebt ingevoerd.

Tekst invoeren met de gebareninvoerfunctie

1. Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, veegt u met uw vinger van letter naar letter om het woord dat u wilt invoeren bij elkaar te 'vegen'.
  2. Als u klaar bent met het invoeren van een woord, haalt u uw vinger van het toetsenbord af. Het apparaat suggereert een woord op basis van de letters waar u overheen hebt geveegd.
  3. Als u het woord dat u wilt invoeren niet wordt weergegeven, tikt u op (pictogram Backspace) om meer suggesties weer te geven en daaruit te selecteren. Als het gewenste woord niet wordt weergegeven, verwijdert u het hele woord en veegt u het opnieuw, of voert u het woord in door op elke letter afzonderlijk te tikken.