Meldingen

Meldingen brengen u op de hoogte van gebeurtenissen, zoals nieuwe berichten en agendameldingen, en van lopende activiteiten, zoals downloads. Meldingen worden weergegeven op:

• de statusbalk
  • het gedeelte voor meldingen
  • het vergrendelingsscherm
  • het pictogram van de app

Het gedeelte voor meldingen openen of sluiten

Image of opening or closing the notification panel

1. Sleep de statusbalk omlaag om het gedeelte voor meldingen te openen of dubbeltik op de statusbalk.
  2. Sleep of veeg het venster omhoog om het gedeelte voor meldingen te sluiten.

Hint

Na het openen van het gedeelte voor meldingen, kunt u het deelvenster Snelle instellingen openen door de statusbalk opnieuw omlaag te slepen.

Reageren op een melding in het gedeelte voor meldingen

• Tik op de melding.

Hint

U kunt rechtstreeks op e-mail- of chatberichten reageren in het gedeelte voor meldingen.

Een melding in het gedeelte voor meldingen negeren

• Veeg de melding naar links of rechts.

Opmerking

Niet alle meldingen kunnen worden genegeerd.

Hint

Als u een melding in de sluimerstand wilt zetten, sleept u de melding langzaam naar de zijkant en tikt u op (pictogram Sluimerstand). Meldingen kunnen in de sluimerstand worden gezet gedurende 15 minuten, 30 minuten, 1 uur of 2 uur.

Een melding in het gedeelte voor meldingen vergroten

• Tik op (pictogram Meer opties) om de melding te vergroten en meer informatie erover weer te geven zonder de app te openen.

Opmerking

Niet alle meldingen kunnen worden vergroot.

Alle meldingen in het gedeelte voor meldingen wissen

• Tik op Alles wissen.

Hint

In geval van een lange lijst meldingen, scrollt u omlaag naar de knop Alles wissen.

Actie ondernemen op een melding vanuit het vergrendelingsscherm

• Dubbeltik op de melding.

Een melding op het vergrendelingscherm verwijderen

• Veeg de melding naar links of rechts.

Een melding op het vergrendelingsscherm vergroten

• Sleep de melding omlaag.

Opmerking

Niet alle meldingen kunnen worden vergroot.

Opties voor weergave van meldingen op het vergrendelingsscherm

Helemaal geen meldingen weergeven

U krijgt geen meldingen op het vergrendelingsscherm.

Content van alle meldingen weergeven

Alle meldingen op het vergrendelingsscherm weergeven. Als deze instelling is ingeschakeld, moet u er rekening mee houden dat alle inhoud (inclusief de inhoud van inkomende e-mails en chatberichten) zichtbaar is op het vergrendelingsscherm, behalve wanneer u de betreffende apps in het menu Meldingen configureren-instellingen aanmerkt als Gevoelige content verbergen.

Gevoelige content verbergen

Een PIN, wachtwoord of patroon moet zijn ingesteld als schermvergrendeling om deze instelling beschikbaar te maken. Wanneer u een gevoelige melding krijgt voor een inkomende e-mail of chat, is de inhoud niet zichtbaar op uw vergrendelingsscherm.

De meldingen selecteren voor weergave op het vergrendelingsscherm

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen > Meldingen configureren.
  2. Tik op Meldingen weergeven.
  3. Selecteer een optie.

Hint

U kunt meldingen op het vergrendelingsscherm laten staan totdat u ze verwijdert door te vegen. Tik op de schakelaar Meldingen behouden onder Meldingen configureren om deze functie in te schakelen.

Het meldingsniveau van een app instellen

Meldingspunt toestaan

Geef meldingspunten weer.

Onderbrekingen toestaan

Sta alle meldingen toe van de geselecteerde app.

Meldingen weergeven

Geef alle meldingen op het vergrendelingsscherm weer of verberg alle meldingen.

Onderbrekingen alleen met prioriteit

Ontvang meldingen van deze app zelfs als Niet storen is ingesteld op Aan.

Opmerking

U kunt meldingskanalen instellen om meldingsniveaus te categoriseren. Houd een melding aangeraakt om de meldingscategorieën te wijzigen.

Het meldingsniveau van een app instellen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Selecteer de gewenste app en tik op Meldingen.
  3. Tik op de schakelaars om de meldingsinstellingen naar wens aan te passen.

Meldingslampje

Het meldingslampje informeert u over batterijstatus en sommige andere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, een wit knipperend lampje betekent dat er een nieuw bericht of een gemist gesprek is. Het meldingslampje is standaard ingeschakeld, maar kan handmatig worden uitgeschakeld.

Diargram of the position of the notification LED

Opmerking

Wanneer het meldingslampje is uitgeschakeld, gaat dit alleen branden wanneer er een batterijstatuswaarschuwing is, bijvoorbeeld wanneer het batterijniveau lager is dan 15 procent.

Het meldingslampje in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen > Meldingen configureren.
  2. Tik op de schakelaar Inkomende meldingen weergeven met LED om de functie in of uit te schakelen.