De geluidsuitvoer verbeteren

U kunt het geluid van uw apparaat verbeteren door handmatig individuele geluidsinstellingen in te schakelen, zoals de equalizer en het surroundgeluid. U kunt de Dynamische normalisator inschakelen om volumeverschillen tussen nummers of video's te minimaliseren.

De kwaliteit van gecomprimeerde muziekbestanden verbeteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid > Geluidsinstellingen.
    2. Schakel de functie DSEE HX in door op de schakelaar te tikken.

Opmerking

Een draadloze hoofdtelefoon die ondersteuning biedt voor High-Resolution Audio is nodig om geluid te kunnen afspelen in een kwaliteit die gelijkwaardig is aan High-Resolution Audio.

De geluidsuitvoer automatisch verbeteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid > Geluidsinstellingen.
    2. Schakel de functie ClearAudio+ in door op de schakelaar te tikken.

De geluidsinstellingen handmatig aanpassen met de equalizer

1. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid > Geluidsinstellingen.
    2. Als de functie ClearAudio+ of de functie DSEE HX is ingeschakeld, tikt u op de schakelaar om deze uit te schakelen.
    3. Tik op Geluidseffecten > Equalizer.
    4. Sleep de knoppen van de frequentieband als u het geluid handmatig wilt aanpassen. Kies een vooraf ingestelde mogelijkheid door op (pictogram Meer opties) te tikken, een mogelijkheid te selecteren en vervolgens ter bevestiging op OK te tikken.

Hint

Handmatig aanpassen van instellingen voor geluidsuitvoer heeft geen invloed op applicaties voor gesproken communicatie. De geluidskwaliteit van een gesprek verandert bijvoorbeeld niet.

De functie surroundgeluid inschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid > Geluidsinstellingen > Geluidseffecten > Surroundgeluid (VPT).
    2. Veeg naar links of rechts om de gewenste instelling weer te geven en tik vervolgens op (knop Vorige). De weergegeven instelling wordt toegepast.

Volumeverschillen minimaliseren met behulp van de Volumebalans

1. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid > Geluidsinstellingen.
    2. Schakel de functie DSEE HX uit door op de schakelaar te tikken, indien deze is ingeschakeld.
    3. Schakel de functie Volumebalans in door op de schakelaar te tikken.