Vingerafdrukbeheer

Vingerafdrukfuncties zijn niet beschikbaar in de VS.

Vingerafdrukbeheer registreert gegevens over vingerafdrukken die kunnen worden gebruikt als extra beveiligingsmethode voor het ontgrendelen van het apparaat of om aankopen te verifiëren. U mag maximaal vijf vingerafdrukken registreren op het apparaat.

Voordat u de Vingerafdruksensor gebruikt, controleert u of de sensor schoon is en vrij is van zichtbaar vocht.

Ontgrendelen met vingerafdruk

Vingerafdrukfuncties zijn niet beschikbaar in de VS.

U kunt met uw vingerafdruk het apparaat snel ontgrendelen. U kunt deze functie pas gebruiken als u een vingerafdruk hebt geregistreerd en als u deze functie in Vingerafdrukbeheer hebt ingeschakeld.

Als u de optie ontgrendelen met vingerafdruk hebt ingeschakeld, fungeert de schermvergrendeling met patroon, PIN of wachtwoord als een alternatieve ontgrendelingsmethode. Als u andere schermvergrendelingstypen selecteert, worden alle vingerafdrukinstellingen gewist.

Het apparaat ontgrendelen met uw vingerafdruk

• Als de schermvergrendeling is geactiveerd, plaatst u uw vinger op de aan-uitknop zodat het apparaat uw vingerafdruk kan scannen en het scherm kan ontgrendelen. Zorg dat u een vinger gebruikt die u in Vingerafdrukbeheer hebt geregistreerd.

Als het u na vijf pogingen niet is gelukt om het scherm met uw vingerafdruk te ontgrendelen, kunt u het reservepatroon, de reservepincode of het reservewachtwoord gebruiken.

Voor de eerste keer een vingerafdruk registreren

1. Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Vingerafdrukbeheer.
  2. Tik op VOLGENDE. Bevestig desgevraagd uw patroon, PIN of wachtwoord.
  3. Tik op VOLGENDE en volg de instructies op het scherm om de registratie van de vingerafdruk te voltooien.

Als u een vingerafdruk voor het eerst registreert, wordt u gevraagd ook een patroon, PIN of wachtwoord in te stellen als schermvergrendeling als u dit nog niet hebt gedaan.

De Vingerafdruksensor bevindt zich op de aan-uitknop en niet op het scherm van uw apparaat. Voordat u de Vingerafdruksensor gebruikt, controleert u of de sensor schoon is en vrij is van zichtbaar vocht.

Extra vingerafdrukken registreren

1. Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Vingerafdrukbeheer.
  2. Bevestig uw patroon, PIN of wachtwoord.
  3. Tik op Vingerafdruk toevoegen en volg de instructies op het scherm.

Een geregistreerde vingerafdruk verwijderen

1. Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Vingerafdrukbeheer.
  2. Bevestig uw patroon, PIN of wachtwoord.
  3. Tik op de geregistreerde vingerafdruk en tik op VERWIJDEREN > VERWIJDEREN.

De naam van een geregistreerde vingerafdruk wijzigen

1. Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Vingerafdrukbeheer.
  2. Selecteer een geregistreerde vingerafdruk in de lijst, voer een naam in en tik op OK.