Mobiele netwerken selecteren

Uw apparaat ondersteunt het gebruik van drie verschillende netwerken tegelijkertijd. U kunt kiezen uit een van de volgende combinaties van netwerkmodi:

• Een WCDMA-netwerk
    • Een GSM-netwerk
    • Een WCDMA-netwerk en een GSM-netwerk
    • Een LTE-netwerk, een WCDMA-netwerk en een GSM-netwerk

Afhankelijk van welke mobiele netwerken beschikbaar zijn op de plek waar u bent, schakelt uw apparaat automatisch tussen de mobiele netwerken. U kunt uw apparaat ook handmatig instellen om toegang te krijgen tot een bepaald type mobiel netwerk, bijvoorbeeld WCDMA of GSM. Als u een apparaat met een dubbele SIM-kaart gebruikt, geldt dit voor elke SIM-kaart.

Afhankelijk van het netwerktype waarmee u verbonden bent, worden verschillende statuspictogrammen op de statusbalk weergegeven. Ga Statuspictogrammen om de verschillende statuspictogrammen te zien.

Een netwerkmodus selecteren

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Voorkeursnetwerktype en selecteer daarna een netwerkmodus.

Handmatig een ander netwerk selecteren

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Netwerkproviders > Netwerken zoeken.
    4. Selecteer een netwerk.

Als u handmatig een netwerk selecteert, zal het apparaat niet naar andere netwerken zoeken, zelfs niet als u zich buiten het bereik van het geselecteerde netwerk begeeft.

Automatische netwerkselectie activeren

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele netwerken.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Netwerkproviders > Automatisch.