Onderhoud met behulp van een computer

Xperia Companion

Xperia Companion is een softwaredienst met een aantal functies en applicaties die u kunt gebruiken als u uw apparaat met behulp van een USB-kabel op een computer aansluit. Met Xperia Companion kunt u:

• De software van uw apparaat bijwerken of repareren.
    • Inhoud vanaf een ouder apparaat overbrengen met behulp van Xperia Transfer.
    • Inhoud back-uppen en herstellen op de computer.
    • Multimediabestanden, zoals foto's, video's, muziek en afspeellijsten, tussen uw apparaat en computer synchroniseren.
    • Door bestanden op uw apparaat bladeren.

Om Xperia Companion te kunnen gebruiken, moet u beschikken over een computer met internetverbinding waarop één de volgende besturingssystemen is geïnstalleerd:

• Microsoft® Windows® 7 of nieuwer
    • Mac OS® X 10.11 of nieuwer

Meer informatie en download Xperia Companion voor Windows of Mac.

Bestanden beheren met een computer

Gebruik een USB Type-C-kabelverbinding tussen een Windows-computer en uw apparaat om bestanden over te brengen en te beheren.

Als de twee apparaten zijn verbonden, kunt u uw apparaat opladen, bestanden overbrengen, het als stroomvoorziening of voor MIDI-invoer gebruiken. Uw computer detecteert uw apparaat wanneer u de verbindingsmodus Bestanden overzetten selecteert. De standaardverbindingsmodus is ingesteld op Dit apparaat opladen.

Met Xperia Companion kunt u toegang krijgen tot het bestandssysteem van uw apparaat. Als Xperia Companion niet is geïnstalleerd, wordt gevraagd om dit te installeren als u het apparaat op de computer aansluit.

Gebruik altijd de USB-kabel van uw specifieke Xperia-model en controleer of de kabel helemaal droog is.

USB-verbindingsopties

USB-verbindingsmodus

U kunt de Bestanden overzetten -verbindingsmodus gebruiken om bestanden te beheren en apparaatsoftware bij te werken. Deze USB-modus wordt gebruikt op Microsoft® Windows®-computers. Opladen is standaard ingeschakeld.

Met de Apparaat gebruiken als MIDI -modus kunt u uw apparaat gebruiken als MIDI-invoer voor apps met muziekinstrumenten.

De USB-verbindingsmodus wijzigen

1. Sluit een USB Type-C-verbindingsstuk aan op uw apparaat.
    2. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Dit apparaat wordt opgeladen via USB onder Android-systeem.
    3. Tik op Bestanden overzetten, Voeding leveren of Apparaat gebruiken als MIDI om de gewenste modus in te schakelen.