Startscherm

Het startscherm is het beginpunt voor het gebruik van uw apparaat. Het is vergelijkbaar met het bureaublad op een computerscherm. Het aantal deelvensters in het startscherm wordt aangegeven met een reeks stippen onder aan het startscherm. De gemarkeerde stip toont het deelvenster dat momenteel wordt weergegeven.

If Google Assistant is ingeschakeld, verschijnt het startschermpictogram als Pictogram Assistant aan op de navigatiebalk.

Overzicht van startscherm

Vensteruitbreiding op het startscherm

1 Welkom bij Xperia-widget: tik om de widget te openen en selecteer een taak zoals het kopiëren van inhoud van het oude apparaat of het instellen van Xperia-services
    2 Stippen: geven het aantal deelvensters in het startscherm aan

Ga naar de startpagina

• Druk op Pictogram Home.

Door het startscherm bladeren

Bladeren in het startscherm

Deelvensters van het startscherm

U kunt nieuwe vensters toevoegen aan uw startscherm (maximaal twintig vensters) en vensters verwijderen. U kunt ook instellen welk venster u als hoofdvenster voor het startscherm wilt gebruiken.

Deelvensters van het startscherm

Een deelvenster instellen als het hoofdvenster van het startscherm

1. Houd een leeg gebied op uw startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Veeg naar links of rechts om te bladeren naar het venster dat u wilt instellen als uw hoofdvenster van het startscherm, tik vervolgens op Pictogram Startschermdeelvenster instellen.

Als Google Feed is ingeschakeld, wordt het meest linkse deelvenster voor deze service gereserveerd en kan het hoofdvenster van het startscherm niet worden gewijzigd. Voor meer informatie zie Google Feed.

Een deelvenster toevoegen aan het startscherm

1. Houd een leeg gebied op uw startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Veeg helemaal naar rechts of naar links om door de deelvensters te bladeren en tik vervolgens op Pictogram Startschermdeelvenster toevoegen.

Als Google Feed is ingeschakeld, wordt het linkerdeelvenster voor deze service gereserveerd en kunnen geen andere deelvensters meer aan de linkerkant worden toegevoegd. Voor meer informatie zie Google Feed.

Een deelvenster verwijderen van de startpagina

1. Houd een leeg gebied op uw startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Veeg naar links of rechts om naar het deelvenster te gaan dat u wilt verwijderen en tik op Pictogram Startschermdeelvenster verwijderen rechtsboven in de hoek van het deelvenster.

Instellingen voor het startscherm

U kunt de Instellingen -snelkoppeling gebruiken om enkele basisinstellingen voor het startscherm aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de grootte van de pictogrammen op het startscherm aanpassen.

Een applicatie uitschakelen of verwijderen uit het startscherm

Als u een vooraf geïnstalleerde app uitschakelt, worden alle gegevens verwijderd. U kunt de app opnieuw inschakelen via Instellingen > Apps en meldingen > App-info . Alleen gedownloade apps kunnen volledig worden verwijderd.

1. Tik en houd vast op de applicatie die u wilt verwijderen of uitschakelen. Deze kan worden uitgeschakeld of verwijderd en Pictogram App verwijderen verschijnt.
    2. Tik op Pictogram App verwijderen > Uitschakelen als de app vooraf op het apparaat is geïnstalleerd of tik op Pictogram App verwijderen > OK als u de app zelf hebt gedownload en u deze wilt verwijderen.

De rastergrootte van het scherm aanpassen

1. Houd een leeg gebied op uw startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Tik op Raster en selecteer een grootte.
    3. Tik op TOEPASSEN.

De grootte van pictogrammen op het startscherm aanpassen

1. Houd een willekeurig gebied op het startscherm aangeraakt totdat het apparaat trilt en tik vervolgens op Pictogram Instellingen van het startscherm.
    2. Tik op Pictogramgrootte en selecteer vervolgens een optie.