Waarom heb ik een Google-account nodig?

Uw Xperia-apparaat gebruikt het Android-platform dat door Google is ontwikkeld. Diverse Google-applicaties en -services zijn bij aankoop al op het apparaat geïnstalleerd, zoals Gmail™, Google Maps™, YouTube™ en de Play Store™. Om alles uit deze services te halen, hebt u een Google-account nodig. Met een Google-account kunt u:
  • Applicaties downloaden en installeren van Google Play™.
  • E-mail, contacten en de agenda synchroniseren met Gmail.
  • Chatten met vrienden met de applicatie Hangouts™.
  • Browsergeschiedenis en bladwijzers synchroniseren met de webbrowser Google Chrome™.
  • Uzelf kenbaar maken als de bevoegde gebruiker na een softwarereparatie met behulp van Xperia Companion.
  • Een verloren of gestolen apparaat op afstand vinden, vergrendelen of wissen met behulp van de Mijn apparaat zoeken -services.

Ga naar http://support.google.com voor meer informatie over Android en Google.

Het is uitermate belangrijk om de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account te onthouden, omdat u deze soms nodig als u zichzelf uit veiligheidsoogpunt moet identificeren. Als u in dergelijke gevallen uw Google-gebruikersnaam en wachtwoord niet kunt invullen, wordt het apparaat vergrendeld. Als u meerdere Google-accounts hebt, zorg dan dat u de gegevens van het betreffende account invult.

Een Google-account instellen op uw apparaat

1. Tik op Instellingen > Gebruikers en accounts > Account toevoegen > Google.
  2. Volg de instructies op het scherm om een Google-account te maken of meld u aan als u al een account hebt.

U kunt ook een Google-account maken via de instellingengids als u het apparaat voor de eerste keer start. Of u gaat op een later tijdstip online en maakt een account op https://myaccount.google.com/.

Een Google-account verwijderen

1. Tik op Instellingen > Gebruikers en accounts.
  2. Selecteer het Google-account dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op ACCOUNT VERWIJDEREN.
  4. Tik opnieuw op ACCOUNT VERWIJDEREN om te bevestigen.

Als u uw Google-account verwijdert, zijn beveiligingsfuncties die aan uw Google-account zijn gekoppeld niet langer beschikbaar.