Status en meldingen

Bekijk alle onderwerpen

In de statusbalk boven aan het scherm wordt getoond wat er op uw apparaat plaatsvindt. Aan de linkerkant krijgt u meldingen wanneer er iets nieuw of actief is. Nieuwe berichten en kalendermeldingen worden bijvoorbeeld hier weergegeven. Aan de rechterkant vindt u de signaalsterkte, de batterijstatus en andere informatie.

Statusbalk op de Sony Xperia™ SP

Met de statusbalk kunt u basisinstellingen op uw apparaat aanpassen, bijvoorbeeld Wi-Fi®, Bluetooth™, dataverkeer en geluid. U kunt het instellingenmenu ook openen vanuit het meldingenpaneel om andere instellingen aan te passen.

Een meldingslampje geeft batterijstatusinformatie en enkele meldingen weer. Een blauw knipperend lampje betekent bijvoorbeeld dat er een nieuw bericht of een gemist gesprek is. Het meldingslampje werkt mogelijk niet wanneer de batterij bijna leeg is.Meldingslampje op Sony Xperia™ SP

Meldingen en lopende activiteiten controleren

U kunt de statusbalk omlaag slepen om het meldingsvenster te openen en meer informatie te krijgen. U kunt het venster bijvoorbeeld gebruiken om een nieuw bericht te openen of een gebeurtenis in de agenda te bekijken. U kunt ook een paar applicaties openen die op de achtergrond actief zijn, zoals de muziekplayer.

Het meldingsvenster openen

Het meldingspaneel openen op de Sony Xperia™ SP
  • Sleep de statusbalk omlaag.

Het meldingsvenster sluiten

Het meldingspaneel sluiten op de Sony Xperia™ SP
  • Sleep het tabblad onderaan het meldingsvenster omhoog.

Actie ondernemen op een melding

• Tik op de melding.

Een melding verwijderen van het meldingsvenster

• Plaats uw vinger op een melding en veeg naar links of rechts.

Alle meldingen wissen van het meldingsvenster

• Tik op Wissen.

Het apparaat instellen vanuit het meldingenvenster

U kunt het instellingenmenu openen vanuit het meldingenpaneel om snelle apparaatinstellingen aan te passen. U kunt bijvoorbeeld Wi-Fi® inschakelen.

Het instellingenmenu openen vanaf het meldingsvenster

1. Sleep de statusbalk omlaag.
  2. Tik op Icn sony menu settings .

Geluidsinstellingen aanpassen vanaf het meldingenpaneel

1. Sleep de statusbalk omlaag.
  2. Tik op Icn sony stat sys speakerphone.

De functie Bluetooth® bedienen vanaf het meldingenscherm

1. Sleep de statusbalk omlaag.
  2. Tik op Icn sony stat sys data bluetooth.

De Wi-Fi®-functie bedienen vanaf het meldingenpaneel

1. Sleep de statusbalk omlaag.
  2. Tik op Icn sony stat sys wifi signal 3.

Helderheidsinstellingen aanpassen vanaf het meldingenpaneel

1. Sleep de statusbalk omlaag.
  2. Tik op Icn statusbar brightness.

Snelle instellingen aanpassen vanuit het meldingenvenster

U kunt snelle instellingen aanpassen vanuit het meldingenvenster door de gewenste snelle instellingen te selecteren en de volgorde te wijzigen. U kunt maximaal 10 snelle instellingen selecteren, of u selecteert er geen.

Snelle instellingen kiezen vanuit het meldingenvenster

1. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Icn sony menu settings.
  2. Ga naar en tik op Scherm > Snelle instellingen.
  3. Selecteer de gewenste snelle instellingen.

De snelle instellingen vanaf het meldingenvenster opnieuw ordenen

1. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Icn sony menu settings.
  2. Ga naar en tik op Scherm > Snelle instellingen.
  3. Tik op Icn sony drag handle naast een snelle instelling en houd dit vast; verplaats de instelling vervolgens naar de gewenste positie.