Berichten lezen en verzenden

Bekijk alle onderwerpen

De applicatie Berichten geeft uw berichten weer als gesprekken. Dit betekent dat alle berichten naar en van een specifieke persoon zijn gegroepeerd. Als u MMS-berichten wilt verzenden, moeten de juiste MMS-instellingen zijn ingesteld op uw apparaat. Zie Instellingen voor internet en berichten.

Berichtenoverzicht op Sony Smartphones
1 Ga terug naar de lijst met gesprekken
2 Geef opties weer
3 Verzonden en ontvangen berichten
4 Knop Versturen
5 Voeg een bestand bij
6 Voeg een locatie bij
7 Voeg een geluidsfragment bij
8 Maak een foto en voeg deze bij
9 Voeg een foto bij die is opgeslagen op uw apparaat
10 Tekstveld

Een bericht maken en verzenden

1. Tik op uw Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op Icn sony conv new message.
  3. Tik op Icn sony key menu, tik op Ontvanger toevoegen en selecteer vervolgens een contact uit de contactenlijst. Als de ontvanger niet in de contactenlijst voorkomt, voert u het nummer van de ontvanger handmatig in en tikt u op Icn sony browser add.
  4. Als u klaar bent met het toevoegen van ontvangers, tikt u op Gereed.
  5. Tik op Bericht schrijven en voer de tekst van het bericht in.
  6. Als u een mediabestand wilt toevoegen, tikt u op Icn sony menu attachment en selecteert u een optie.
  7. Als u het bericht wilt verzenden, tikt u op Verz..
TipAls u een bericht afsluit voordat u het verzendt, wordt het bericht opgeslagen als een concept. De conversatie wordt gelabeld met het woord Concept:.

Een ontvangen bericht lezen

1. Tik op uw Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gewenste gesprek.
  3. Tik op het bericht als dit nog niet is gedownload en houd dit vast en tik vervolgens op Bericht downloaden.

Een bericht beantwoorden

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek met het bericht.
  3. Voer uw antwoord in en tik op Verz..

Een bericht doorsturen

1. Tik op uw Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek met het bericht dat u wilt doorsturen.
  3. Raak het bericht aan dat u wilt doorsturen, houd het vast en tik vervolgens op Bericht doorsturen.
  4. Tik op Icn sony key menu, tik op Ontvanger toevoegen en selecteer vervolgens een contact uit de contactenlijst. Als de ontvanger niet in de contactenlijst voorkomt, voert u het nummer van het contact handmatig in en tikt u op Icn sony browser add.
  5. Als u klaar bent met het toevoegen van ontvangers, tikt u op Gereed.
  6. Bewerk indien nodig het bericht en tik vervolgens op Verz..
TipIn stap 4 kunt u ook op Aan tikken en het nummer van de ontvanger handmatig invoeren.

Een bestand in een ontvangen bericht opslaan

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek dat u wilt openen.
  3. Als het bericht nog niet is gedownload, tikt u op het bericht, houd u dit vast en tikt u op Bericht downloaden.
  4. Raak het bericht aan dat u wilt opslaan en houd het vast en selecteer de gewenste optie.