Gegevensgebruik beheren

Bekijk alle onderwerpen

U kunt de hoeveelheid gegevens die van en naar uw apparaat wordt overgebracht, gedurende een bepaalde periode bijhouden via uw mobiele gegevensverbinding of Wi-Fi®-verbinding. U kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid gegevens weergeven die door individuele applicaties wordt gebruikt. Voor gegevens die via uw mobiele gegevensverbinding wordt overgebracht, kunt u ook waarschuwingen en beperkingen instellen om extra kosten te voorkomen.

NoteDoor de instellingen voor gegevensgebruik aan te passen, kunt u meer controle krijgen over het gegevensgebruik. Dit garandeert echter niet dat u geen extra kosten zult oplopen.

Dataverkeer in- of uitschakelen

1. Sleep de statusbalk omlaag en tik vervolgens op Icn sony menu settings.
  2. Tik op Datagebruik.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Mobiel dataverkeer om dataverkeer in of uit te schakelen.
TipAls dataverkeer is uitgeschakeld, kan het apparaat nog altijd Wi-Fi®- en Bluetooth®-verbindingen gebruiken.

Een waarschuwing voor gegevensgebruik instellen

1. Zorg dat dataverkeerd is ingeschakeld.
  2. Sleep de statusbalk omlaag en tik vervolgens op Icn sony menu settings.
  3. Ga naar en tik op Datagebruik.
  4. Als u het waarschuwingsniveau wilt instellen, sleept u de waarschuwingslijnen naar de gewenste waarde. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid gegevens het ingestelde niveau nadert.

Een limiet voor gegevensgebruik instellen

1. Zorg dat dataverkeerd is ingeschakeld.
  2. Sleep de statusbalk omlaag en tik vervolgens op Icn sony menu settings.
  3. Ga naar en tik op Datagebruik.
  4. Schakel het selectievakje Mobiele datalimiet instellen in indien dit is uitgeschakeld en tik dan op OK.
  5. Om de limiet voor gegevensgebruik in te stellen, sleept u de betreffende lijn naar de gewenste waarde.
NoteWanneer uw gegevensgebruik de limiet bereikt, wordt gegevensverkeer op uw apparaat automatisch uitgeschakeld.

Het gegevensgebruik van individuele applicaties beheren

1. Sleep de statusbalk omlaag en tik vervolgens op Icn sony menu settings.
  2. Ga naar en tik op Datagebruik.
  3. Zoek en tik op de gewenste applicatie.
  4. Markeer het selectievakje Achtergronddata beperken.
  5. Voor meer specifieke instellingen voor de applicatie (indien van toepassing) tikt u op Instellingen voor app weergeven en brengt u de gewenste wijzigingen aan.
TipDe prestaties van individuele applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor gegevensgebruik wijzigt.

Gegevens die via Wi-Fi® zijn overgebracht, weergeven

1. Tik vanaf het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
  3. Tik op Icn sony key menu en schakel vervolgens het Wi-Fi-gebruik weergeven-selectievakje aan als dit is uitgeschakeld.
  4. Tik op het tabblad Wi-Fi.