Uw apparaat op een computer aansluiten

Bekijk alle onderwerpen

Maak met uw apparaat verbinding met een computer en start het overbrengen van afbeeldingen, muziek en andere bestandstypen. De eenvoudigste manieren om verbinding te maken, is het gebruik van een USB-kabel of van draadloze Bluetooth®-technologie.

Als u uw apparaat met de computer verbindt via een USB-kabel, wordt u gevraagd om software op de computer te installeren, bijvoorbeeld de applicatie PC Companion op een pc of Sony™ Bridge for Mac op een Apple® Mac®-computer. Met de applicatie PC Companion en Sony™ Bridge for Mac hebt u toegang tot aanvullende toepassingen waarmee u mediabestanden kunt overbrengen en ordenen, uw apparaat kunt bijwerken, de content van uw apparaat synchroniseren, en nog veel meer.

NoteHet is mogelijk dat u geen door copyright beschermde content kunt overbrengen tussen uw apparaat en computer.

Content overbrengen en verwerken met een USB-kabel

Gebruik een USB-kabelverbinding tussen een computer en uw apparaat om uw bestanden eenvoudig over te brengen en te beheren. Als de verbinding tussen de twee apparaten is gemaakt, kunt u inhoud met behulp van de bestandsverkenner van uw computer tussen uw apparaat en de computer slepen of tussen het interne geheugen van uw apparaat en de SD-kaart.

Als u muziek- of videobestanden, foto's of andere mediabestanden overbrengt naar uw apparaat, kunt u het beste de Media Go™-applicatie op uw computer gebruiken. Met Media Go™ worden mediabestanden geconverteerd, zodat u deze op uw apparaat kunt gebruiken.

Content overdragen tussen uw apparaat en een computer via een USB-kabel

1. Sluit uw apparaat aan op een computer met behulp van een USB-kabel. Intern geheugen en SD-kaart verbonden verschijnt in de statusbalk.
  2. Computer: Open Microsoft® Windows® Verkenner vanaf het bureaublad en wacht tot het interne geheugen van uw apparaat en uw SD-kaart als externe schijven in Microsoft® Windows® Verkenner verschijnen.
  3. Computer: Sleep de gewenste bestanden tussen uw telefoon en de computer.

Inhoud overzetten tussen het interne geheugen en een SD-kaart via USB

1. Sluit uw apparaat aan op een computer met behulp van een USB-kabel. Intern geheugen en SD-kaart verbonden verschijnt in de statusbalk.
  2. Computer: Open Microsoft® Windows® Verkenner vanaf het bureaublad en wacht tot het interne geheugen van uw apparaat en uw SD-kaart als externe schijven in Microsoft® Windows® Verkenner verschijnen.
  3. Computer: Sleep de gewenste bestanden tussen de interne opslag van het apparaat en de SD-kaart.

Bestanden rechtstreeks overbrengen van het interne geheugen naar een SD-kaart in het apparaat

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte > Data overbrengen naar SD-kaart.
  3. Markeer de bestandstypen die u naar de SD-kaart wilt overbrengen.
  4. Tik op Overbrengen.
TipDe rechtstreekse overdrachtmethode betekent dat een verbinding via een USB-kabel met de computer niet nodig is.

Bestanden overbrengen met de mediaoverdrachtmodus via Wi-Fi®

U kunt bestanden via een Wi-Fi®-verbinding overbrengen van uw apparaat naar andere met MTP compatibele apparaten, zoals een computer, en andersom. Voordat u verbinding maakt, moet u de twee apparaten koppelen. Als u muziek, video's, foto's of andere mediabestanden overbrengt tussen uw apparaat en een computer, kunt u het beste de applicatie Media Go™ op uw computer gebruiken. Met Media Go™ worden mediabestanden geconverteerd, zodat u deze op uw apparaat kunt gebruiken.

TipAls u deze functie wilt gebruiken, hebt u een apparaat met Wi-Fi®-mogelijkheden nodig dat mediaoverdracht ondersteunt, zoals een computer waarop Microsoft® Windows Vista® of Windows® 7 wordt uitgevoerd.

Uw apparaat draadloos aan een computer koppelen met de mediaoverdrachtmodus

1. Controleer of de mediaoverdrachtmodus is ingeschakeld op het apparaat. Deze modus is standaard ingeschakeld.
  2. Verbind het apparaat met de computer via een USB-kabel.
  3. Computer: Zodra de naam van uw apparaat wordt weergegeven op het scherm, klikt u op Netwerkconfiguratie en volgt u de instructies op om de computer te koppelen.
  4. Wanneer u het koppelen hebt voltooid, verwijdert u de USB-kabel uit beide apparaten.
NoteDe bovenstaande instructies werken alleen als Windows® 7 is geïnstalleerd op de computer en de computer via een netwerkkabel is verbonden met een Wi-Fi®-toegangspunt.

Gekoppelde apparaten draadloos verbinden in de mediaoverdrachtmodus[MR2]

1. Controleer of de mediaoverdrachtmodus is ingeschakeld op het apparaat. Deze modus is standaard ingeschakeld.
  2. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Icn sony menu settings.
  3. Tik op Xperia™ > USB-verbinding.
  4. Tik op het gekoppelde apparaat waarmee u verbinding wilt maken in Vertrouwde apparaten.
  5. Tik op Verb..
NoteZorg dat Wi-Fi® is ingeschakeld.

De verbinding verbreken met een apparaat [MR2]

1. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Icn sony menu settings.
  2. Tik op Instellingen > Xperia™ > USB-verbinding.
  3. Tik op het gekoppelde apparaat waarvoor u de verbinding wilt verbreken in Vertrouwde apparaten.
  4. Tik op Verbinding verbreken.

Verwijderen van een gekoppelde host [MR2]

1. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Icn sony menu settings.
  2. Tik op Instellingen > Xperia™ > USB-verbinding.
  3. Tik op het gekoppelde apparaat dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Vergeten.

PC Companion

PC Companion is een computerapplicatie waarmee u toegang krijgt tot extra functies en diensten die u helpen bij het overbrengen van muziek, video en foto's van en naar uw apparaat. U kunt PC Companion ook gebruiken om uw apparaat bij te werken en de meest recente softwareversie op te halen. De installatiebestanden voor PC Companion zijn opgeslagen op uw apparaat en de installatie start vanaf het apparaat als u dit via een USB-kabel met een computer verbindt.

U moet beschikken over een computer die met internet is verbonden en waarop een van de volgende besturingssystemen is geïnstalleerd om de applicatie PC Companion te kunnen gebruiken:

• Microsoft® Windows® 7
  • Microsoft® Windows® 8
  • Microsoft® Windows Vista®
  • Microsoft® Windows® XP (Service Pack 3 of hoger)

PC Companion installeren [MR2]

1. Controleer of het selectievakje Software installeren onder Instellingen > Xperia™ > USB-verbinding is ingeschakeld.
  2. Sluit uw apparaat aan op een computer met behulp van een USB-kabel.
  3. Apparaat: Tik op Installeren.
  4. Computer: PC Companion start na enkele seconden automatisch. Volg de instructies op het scherm om PC Companion te installeren.

PC Companion starten

1. Zorg dat PC Companion is geïnstalleerd op uw pc.
  2. Open de applicatie PC Companion op de pc en klik vervolgens op Start om een van de functies die u wilt gebruiken, te openen.

Media Go™

De computerapplicatie Media Go™ helpt u media-inhoud in uw apparaat en computer over te dragen en te beheren. U kunt Media Go™ installeren en openen vanaf de applicatie PC Companion.

U hebt een van deze besturingssystemen nodig om de applicatie Media Go™ te gebruiken:

• Microsoft® Windows® 7
  • Microsoft® Windows Vista®
  • Microsoft® Windows® XP, Service Pack 3 of hoger

Content overbrengen met de applicatie Media Go™

1. Sluit uw apparaat aan op een computer met een USB-kabel.
  2. Apparaat: Intern geheugen verbonden wordt weergegeven in de statusbalk.
  3. Computer: Open eerst de applicatie PC Companion op de pc. Klik in PC Companion op Media Go om de Media Go™-applicatie te starten. In sommige gevallen moet u wachten totdat Media Go™ is geïnstalleerd.
  4. Gebruik Media Go™ om bestanden te slepen en neer te zetten tussen uw computer en uw apparaat.

Sony™ Bridge for Mac

De Sony™ Bridge for Mac-applicatie helpt u bij het overbrengen van muziek-, video-, foto- of andere soorten mediabestanden van en naar uw apparaat en een Apple® Mac®-computer. U kunt de Sony™ Bridge for Mac-applicatie ook gebruiken om bestanden te beheren via een bestandsbrowser, uw apparaatsoftware bij te werken en een back-up te maken van inhoud op uw apparaat en deze te herstellen.

Om de Sony™ Bridge for Mac-applicatie te gebruiken, moet u een met internet verbonden Apple® Mac®-computer hebben met MacOS-versie 10.6 of later.

Sony™ Bridge for Mac op een Apple® Mac®-computer installeren

1. Controleer of het selectievakje Software installeren onder Instellingen > Xperia™-connectiviteit > USB-verbinding is ingeschakeld.
  2. Sluit uw apparaat met een USB-kabel aan op een Apple® Mac®-computer.
  3. Apparaat: Tik op Installeren.
  4. Computer: Het installatieprogramma voor Sony™ Bridge for Mac start na een paar seconden automatisch. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

De Sony™ Bridge for Mac-applicatie openen

1. Zorg dat op uw Apple® Mac®-computer de Sony™ Bridge for Mac-applicatie is geïnstalleerd.
  2. Computer: Dubbelklik op het pictogram voor de Sony™ Bridge for Mac-applicatie in de map Applicaties.

Inhoud overbrengen met gebruik van Sony™ Bridge for Mac

1. Gebruik een USB-kabel om uw apparaat aan te sluiten op een Apple® Mac®- computer.
  2. Computer: De Sony™ Bridge for Mac-applicatie openen. Na enkele momenten detecteert de Sony™ Bridge for Mac-applicatie uw apparaat.
  3. Computer: Sleep de gewenste bestanden en zet deze neer tussen uw apparaat en de Apple® Mac® computer.