Batterij

Bekijk alle onderwerpen

Uw apparaat heeft een ingebouwde batterij.

De batterij opladen

Wanneer u het apparaat aanschaft, is de batterij gedeeltelijk opgeladen. Het kan een paar minuten duren voordat het batterijpictogram Icn sony stat sys battery charge anim3 op het scherm wordt weergegeven als u het snoer van de lader met een voedingsbron verbindt, zoals een USB-poort of een lader. U kunt het apparaat blijven gebruiken tijdens het opladen. Het opladen van het apparaat gedurende een langere periode, bijvoorbeeld de hele nacht, veroorzaakt geen schade aan de batterij of het apparaat.

Uw apparaat opladen

De Sony Xperia™ SP opladen

1. Steek de stekker van de lader in een stopcontact.
  2. Steek het ene uiteinde van de USB-kabel in de lader (of in de USB-poort van een computer).
  3. Steek het andere uiteinde van de kabel met het USB-symbool naar boven in de micro-USB-poort op uw apparaat. Het meldingslampje gaat branden wanneer het laden begint.
  4. Wanneer het apparaat helemaal is opgeladen, koppelt u de kabel los van uw apparaat door het recht naar buiten te trekken. Zorg ervoor dat u de connector niet buigt.
NoteGebruik de lader en USB-kabel die met het apparaat zijn meegeleverd om sneller te laden. Als de batterij helemaal leeg is, kan het een paar minuten duren voordat het meldingslampje gaat branden en het oplaadpictogram Icn sony stat sys battery charge anim3 wordt weergegeven.

Status meldingslampje batterij

Groen De batterij is voor meer dan 90 % opgeladen
Knippert rood Het batterijniveau is laag
Oranje De batterij laadt op en het oplaadniveau is minder dan 90 %

Het batterijniveau controleren

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Over de telefoon > Status > Accuniveau.

Prestaties van de batterij verbeteren

Aan de hand van de volgende tips kunt u ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat:

• Laad het apparaat vaak op. Dit heeft geen invloed op de levensduur van de batterij.
  • Gegevens van het internet downloaden verbruikt veel energie. Wanneer u het internet niet gebruikt, kunt u energie besparen door alle gegevensverbindingen via mobiele netwerken uit te schakelen. Bij deze instelling kunt u niet verhinderen dat uw apparaat gegevens verzendt via andere draadloze netwerken.
  • Schakel Bluetooth®- en Wi-Fi®-verbindingen uit als u deze functies niet nodig hebt. U kunt ze eenvoudiger in- en uitschakelen in het venster Meldingen door de statusbalk omlaag te slepen.
  • Gebruik de functies STAMINA-modus en Batterijbesparingsmodus om het batterijgebruik te beperken. U kunt de modus voor energiebesparing kiezen die het beste past bij de manier waarop u het apparaat gebruikt. U kunt ook de instellingen aanpassen voor elke modus van energiebesparing.
  • Stel uw synchronisatieapplicaties (die worden gebruikt om uw e-mail, agenda en contacten te synchroniseren) in op handmatig synchroniseren. U kunt de telefoon ook automatisch laten synchroniseren, maar vergroot in dat geval de synchronisatie-intervallen.
  • Controleer het menu voor batterijgebruik op het apparaat om te zien welke applicaties de meeste energie gebruiken. Uw batterij verbruikt meer energie wanneer u applicaties voor het streamen van video en muziek, zoals YouTube™, gebruikt. Sommige applicaties die zijn gedownload van Google Play™ kunnen ook meer energie gebruiken.
  • Sluit de applicaties die u niet gebruikt, af.
  • Verlaag het helderheidsniveau van de schermweergave.
  • Schakel uw apparaat uit of activeer de instelling Vliegmodus als u in een gebied zonder netwerkdekking bent. Uw apparaat zal anders voortdurend naar beschikbare netwerken scannen en dat kost stroom.
  • Gebruik een origineel handsfree apparaat van Sony™ om naar muziek te luisteren. Handsfree apparaten gebruiken minder batterijstroom dan de luidsprekers van het apparaat.
  • Houd uw apparaat zoveel mogelijk in stand-by. Stand-bytijd verwijst naar de tijd tijdens welke uw apparaat op het netwerk is aangesloten en niet wordt gebruikt.
  • Schakel live achtergrond uit.

Het menu voor batterijgebruik openen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer > Batterijverbruik.

De modus STAMINA

Schakel de functie STAMINA-modus in om uw Wi-Fi® -verbinding, gegevensverkeer en verschillende energie-consumerende applicaties te onderbreken als het scherm inactief is. U kunt nog steeds telefoongesprekken, SMS- en MMS-berichten ontvangen als de modus STAMINA actief is. U kunt ook een lijst met applicaties instellen om te zorgen dat bepaalde applicaties actief blijven als uw scherm inactief is. Nadat het scherm weer actief is, worden alle onderbroken functies hervat.

Doe het volgende om de STAMINA-modus te activeren

1. Sleep de statusbalk omlaag en tik vervolgens op Icn sony menu settings.
  2. Ga naar en tik op Energiebeheer.
  3. Sleep de schuifregelaar naast STAMINA-modus naar rechts, tik op Activeren. Icn sony stamina on verschijnt in de statusbalk als STAMINA-modus is geactiveerd.

Modus STAMINA uitschakelen

1. Tik vanuit Startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Tik op Icn sony switch on naast STAMINA-modus.

De instellingen veranderen voor de modus STAMINA

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Tik om het instellingenmenu te openen op STAMINA-modus.
  4. Voeg applicaties toe of verwijder ze naar wens.
  5. Als u klaar bent, tikt u op Gereed.

De stand-bytijd van uw apparaat inschatten

Stand-bytijd verwijst naar de tijdsperiode die uw batterij meegaat wanneer uw apparaat is aangesloten op het netwerk maar niet actief wordt gebruikt, bijvoorbeeld om te bellen of gebeld te worden. Wanneer de STAMINA-modus is geactiveerd, wordt de resterende stand-bytijd voortdurend geëvalueerd, wat kan variëren afhankelijk van het gebruik van uw apparaat. De STAMINA-modus is effectiever bij het verlengen van de stand-bytijd als u het scherm van uw apparaat vergrendeld houdt. Als u het scherm zelden vergrendelt, ziet u wellicht niet veel verbetering in de prestatie van de batterij.

NoteWanneer u uw apparaat voor de eerste keer gebruikt, is de geschatte stand-bytijd wellicht niet nauwkeurig aangezien er geen gebruikshistorie bestaat waarmee dit kan worden ingeschat.
Het weergeven van de geschatte stand-bytijd
  1. Tik vanuit uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Zoek en tik op Instellingen > Energiebeheer.

Modus Lege batterij gebruiken

U kunt de functie Batterijbesparingsmodus inschakelen om energie te besparen als de batterij bijna leeg is. Deze functie helpt bij het aanpassen van de instellingen voor schermhelderheid, gegevensverkeer en trillen, zodat u het batterijgebruik kunt beperken.

Modus Batterij bijna leeg activeren

1. Tik vanuit Startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Tik op Icn sony switch off, vervolgens op Batterijbesparingsmodus en tik vervolgens op Activeren.

Modus Batterij bijna leeg uitschakelen

1. Tik vanuit Startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Tik op Icn sony switch on naast Batterijbesparingsmodus.

De instellingen veranderen voor de modus Batterij bijna leeg

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Tik om het instellingenmenu te openen op Batterijbesparingsmodus.
  4. Pas de instellingen naar wens aan.
  5. Als u klaar bent, tikt u op Icn sony key and back.