Toepassingen openen en gebruiken

Bekijk alle onderwerpen

Open applicaties op basis van snelkoppelingen op uw Startscherm of vanuit het scherm Toepassingen.

Scherm applicaties

Het scherm Applicaties, dat u opent vanaf uw Startscherm, bevat de applicaties die vooraf geïnstalleerd zijn op uw apparaat evenals de applicaties die u downloadt.

Het scherm Toepassingen strekt zich uit buiten de normale schermbreedte. U moet dus naar links en naar rechts vegen om alle content te bekijken.

Het scherm Toepassingen openen

Applicatiescherm van de Sony Xperia™ SP openen
  • Tik vanuit uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.

Bladeren door het scherm Toepassingen

• Veeg naar rechts of links vanuit het toepassingsscherm.

Het schermmenu Toepassingen openen

• Wanneer het scherm Toepassingen is geopend, sleept u de linker rand van het scherm naar rechts.

Een applicatiesnelkoppeling toevoegen aan het startscherm

1. Raak vanuit het scherm Toepassingen een applicatiepictogram aan en houd dit vast totdat het scherm gaat trillen, sleep het pictogram vervolgens naar de bovenkant van het scherm. Het startscherm wordt geopend.
  2. Sleep het pictogram naar de gewenste locatie op het startscherm en laat uw vinger vervolgens los.

Toepassingen openen en sluiten

Een toepassing openen

• Tik vanaf uw Startscherm of het scherm Toepassingen op de toepassing.

Een toepassing sluiten

• Druk op Icn sony key and back.
TipBepaalde toepassingen worden gepauzeerd wanneer u drukt op Icn sony key and home om af te sluiten. Andere toepassingen kunnen actief blijven op de achtergrond. In het eerste geval kunt u de volgende keer dat u de toepassing opent doorgaan waar u bent gestopt. Sommige applicaties kunnen dataverbindingskosten veroorzaken wanneer deze applicaties op de achtergronden actief blijven, bijvoorbeeld sociale netwerkservices.

Het venster met onlangs gebruikte applicaties

Vanuit dit venster kunt u wisselen tussen onlangs gebruikte applicaties. U kunt ook kleine apps openen.

Het venster met onlangs gebruikte toepassingen openen

• Druk op Icn sony key open recent apps .

Kleine apps gebruiken

Vanuit het venster van onlangs gebruikte applicaties kunt u te allen tijde snel toegang krijgen tot diverse kleine apps door middel van de balk met kleine apps. Een kleine app neem slechts een klein deel van uw scherm in beslag. U kunt communiceren met een kleine app en een andere applicatie op hetzelfde moment op hetzelfde scherm.

De balk Small Apps openen

• Druk op Icn sony key open recent apps.

Een kleine app openen

1. Om de balk met kleine apps weer te geven drukt u op Icn sony key open recent apps.
  2. Tik op de kleine app die u wilt openen.
TipU kunt diverse kleine apps tegelijkertijd openen.

Een kleine app sluiten

• Tik op Icn sony btn close normal op het venster van de kleine app.

Een kleine app verplaatsen

• Als de kleine app geopend is, houdt u de linkerbovenhoek aangeraakt en sleept u hem naar de gewenste locatie.

Een kleine app minimaliseren

• Als de kleine app geopend is, houdt u de linkerbovenhoek aangeraakt en sleept u hem naar de rechterrand of naar de benedenrand van het scherm.

De kleine apps opnieuw rangschikken in de balk met kleine apps

• Raak een kleine app aan, houd deze vast en sleep het naar de gewenste positie.

Een Small App verwijderen uit de balk met Small Apps

• Houd een Small App ingedrukt en sleep hem naar Icn sony menu delete.

Een eerder verwijderde kleine app herstellen

1. Open de balk met kleine apps en tik vervolgens op Icn sony smallapps up.
  2. Houd de kleine app aangeraakt die u wilt herstellen en sleep hem naar de balk met kleine apps.

Een kleine app downloaden

1. Tik vanuit de balk met kleine apps op Icn sony smallapps up, op Icn sony browser add en vervolgens op Icn sony app market place.
  2. Zoek een kleine app op die u wilt downloaden en volg de aanwijzingen om het te downloaden en de installatie af te ronden.

Een widget toevoegen als small app

1. Druk op Icn sony key open recent apps om de balk met small apps weer te geven.
  2. Tik op Icn sony smallapps up > Icn sony browser add > Icn sony screen options widgets.
  3. Selecteer een widget.
  4. Voer een naam voor de widget in, indien gewenst, en tik op OK.

Applicatiemenu

U kunt op elk moment een menu openen wanneer u een applicatie gebruikt. Afhankelijk van de applicatie die u gebruikt, ziet het menu er anders uit.

Een menu in een toepassing openen

• Druk tijdens het gebruik van de toepassing op Icn sony key menu.
NoteNiet in alle toepassingen is een menu beschikbaar.

Uw scherm Toepassingen organiseren

Verplaats de toepassingen op het scherm Toepassingen op basis van uw voorkeuren.

Applicaties rangschikken op het applicatiescherm

1. Om het applicatiemenu te openen, sleept u de linkerrand van het applicatiescherm naar rechts.
  2. Selecteer de gewenste optie onder APPS WEERGEVEN.

Een applicatie verplaatsen op het applicatiescherm

1. Om het applicatiemenu te openen, sleept u de linkerrand van het applicatiescherm naar rechts.
  2. Controleer of Eigen volgorde is geselecteerd onder APPS WEERGEVEN.
  3. Raak de applicatie aan en houd deze ingedrukt tot hij groter wordt en het apparaat trilt. Sleep hem vervolgens naar de nieuwe locatie.

Een applicatie verwijderen vanuit het scherm Toepassingen

1. Om het schermmenu Toepassingen te openen, sleept u de linker rand van het scherm Toepassingen naar rechts.
  2. Tik op Verwijderen. Alle niet te installeren applicaties worden aangegeven met Icn sony home uninstall .
  3. Tik op de applicatie die u wilt verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen.