Foto's maken en video's opnemen

Camera-overzicht van Sony-smartphones
1 Cameralens aan de voorzijde
2 Schakelen tussen de camera aan de voorkant en de hoofdcamera
3 De opnamemodus selecteren
4 In- of uitzoomen
5 Hoofdcamerascherm
6 Cameratoets – camera activeren/foto's maken/video's opnemen
7 Foto's en video's weergeven
8 Foto's maken of video's opnemen
9 Een stap teruggaan of de camera afsluiten
10 Instellingen voor opnamemodus
11 Flitserinstellingen

Een foto nemen vanaf het vergrendelscherm

1. Druk kort op de aan/uit-toets Icn sony key and power k90 om het scherm te activeren.
  2. Om de camera te activeren, raakt u het camerapictogram Icn sony camera cap mode normal aan en sleept u dit naar rechts.
  3. Tik nadat de camera is geopend op Icn sony camera onscreen lock button.

Een foto maken met de cameratoets

1. Activeer de camera.
  2. Druk de cameratoets volledig in.

Een foto maken door op de knop op het scherm te tikken

1. Activeer de camera.
  2. Richt de camera op het onderwerp.
  3. Tik op de knop op het scherm Icn sony camera onscreen button. De foto wordt gemaakt zodra u uw vinger van het scherm haalt.

Een selfie maken met de camera aan de voorkant

1. Activeer de camera.
  2. Tik op Icn sony cam front main.
  3. Als u de foto wilt maken, drukt u op de cameratoets. De foto wordt gemaakt zodra u de cameratoets vrijgeeft.

De flitser voor de fotocamera gebruiken

1. Wanneer de camera is geopend, tikt u op Icn sony camera quick settings flash auto.
  2. Selecteer uw gewenste flitserinstelling.
  3. Maak de foto.

De zoomfunctie gebruiken

Knijp vingers samen of beweeg ze uit elkaar op het camerascherm als de camera is geopend. U kunt ook de volumetoets gebruiken: druk op omhoog of omlaag.
  1. Tik op Icn sony menu settings l en vervolgens op Meer > Volumeknop gebruiken als om deze functie in te schakelen.
  2. Selecteer Zoomfunctie.

Een video opnemen met de cameratoets

1. Activeer de camera.
  2. Veeg over het scherm om Icn sony camera switch video te selecteren.
  3. Druk op de cameratoets om het opnemen van een video te starten.
  4. Druk opnieuw op de cameratoets om de opname te stoppen.

Een video opnemen

1. Activeer de camera.
  2. Als de videomodus niet is geselecteerd, veegt u over het scherm om Icn sony camera switch video te selecteren.
  3. Richt de camera op het onderwerp.
  4. Tik op Icn sony gingerbread cam start recording om de opname te starten.
  5. Tik op Icn sony semc camera pause normal om de opname van een video te onderbreken. Tik op Icn sony gingerbread cam start recording om de opname te hervatten.
  6. Tik op Icn sony gingerbread cam stop recording om de opname te stoppen.

Een foto maken tijdens het opnemen van een video

• Tik op Icn sony camera onscreen button om een foto te maken tijdens het opnemen van een video. De foto wordt gemaakt zodra u de cameraknop vrijgeeft.

Uw foto's en video's weergeven

1. Schakel de camera in en tik vervolgens op een miniatuurweergave om een foto of video te openen.
  2. Veeg naar links of rechts om uw foto's en video's weer te geven.

Een foto of een opgenomen video verwijderen

1. Zoek de foto of de video die u wilt verwijderen.
  2. Tik op het scherm om de werkbalk weer te geven.
  3. Tik op Icn sony camera review delete.
  4. Tik op Verwijderen om uw keuze te bevestigen.