Uw apparaat bijwerken

Werk de software van uw apparaat bij voor de nieuwste functies, verbeteringen en bugfixes, zodat het apparaat optimaal functioneert. Als er een software-update beschikbaar is, wordt Icn sony stat notify system update op de statusbalk weergegeven. U kunt ook handmatig controleren of er nieuwe updates zijn of een update inplannen.

De eenvoudigste manier om een software-update te installeren, is draadloos vanaf uw apparaat. Sommige updates kunnen echter niet draadloos worden gedownload. In dat geval gebruikt u de Xperia™ Companion-software op een pc of op een Apple® Mac®-computer om uw apparaat bij te werken.

Denk om het volgende vóór u het apparaat bijwerkt:

• Zorg dus voor voldoende opslagruimte voordat u het apparaat bijwerkt.
    • Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u inloggen als de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, om het apparaat te updaten.
    • Updates voor het systeem en de applicatie kunnen de apparaatfuncties op een andere manier weergeven dan in deze gebruikershandleiding wordt beschreven. De Android™-versie wordt mogelijk niet na een update beïnvloed.

Ga voor meer informatie over software-updates naar Software-update.

Controleren op nieuwe software

1. Als u een apparaat met meerdere gebruikers gebruikt, zorg dan dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Zoek en tik op Instellingen > Over de telefoon >Software-update.

Note

Als er geen nieuwe software beschikbaar is, is het mogelijk dat u niet voldoende geheugen vrij hebt op uw apparaat. Als uw Xperia™-apparaat minder dan 500 MB intern geheugen beschikbaar heeft, ontvangt u geen informatie over nieuwe software. De volgende melding verschijnt in het gedeelte voor meldingen om te waarschuwen over het gebrek aan opslagruimte: Te weinig opslagruimte. Sommige systeemfuncties werken mogelijk niet. Als u deze melding ontvangt, moet u intern geheugen (apparaatgeheugen) vrijmaken voordat u meldingen kunt ontvangen over nieuwe beschikbare software.

Het apparaat draadloos bijwerken

Gebruik de applicatie voor software-updates om de apparaatsoftware draadloos bij te werken. Welke updates u kunt downloaden via een mobiel netwerk is afhankelijk van uw provider. We raden u aan voor het downloaden van nieuwe software een ‎Wi-Fi‎ -netwerk te gebruiken in plaats van een mobiel netwerk, om extra kosten voor dataverkeer te voorkomen.

Een systeemupdate downloaden en installeren

1. Als u een apparaat met meerdere gebruikers gebruikt, zorg dan dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Zoek en tik op Instellingen > Over de telefoon >Software-update.
    4. Tik als er een systeemupdate beschikbaar is op Downloaden om deze naar uw apparaat te downloaden.
    5. Tik na het downloaden van de applicatie op Installeren en volg de scherminstructies om de installatie te voltooien.

Automatische installatie instellen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Over de telefoon > Software-update.
    3. Tik op Icn sony key menu, tik vervolgens op Instellingen en selecteer een optie.

Uw apparaat bijwerken met een computer

1. Sluit uw apparaat met behulp van een USB-kabel aan op de computer.
    2. Zorg dat het scherm van uw apparaat ontgrendeld is en dat de USB-verbindingsmodus op het apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten (MTP).
    3. Open Xperia™ Companion als dit nog niet automatisch is gestart.
    4. Controleer of de computer verbinding maakt met internet.
    5. Computer: Als er een nieuwe software-update wordt gedetecteerd, wordt een pop-upvenster weergegeven. Volg de aanwijzingen op het scherm om de relevante software-updates uit te voeren.

Note

Als de Xperia™ Companion-software niet op de betreffende computer is geïnstalleerd, sluit u uw apparaat aan op de computer en volgt u de installatie-instructies op het scherm. Gebruik alleen de USB-kabel die bij het apparaat is geleverd en zorg dat deze correct is aangesloten op het apparaat en de computer.