SIM-kaartbeveiliging

U kunt elke SIM-kaart die u in uw apparaat gebruikt, vergrendelen en ontgrendelen met een pincode (persoonlijk identificatienummer). Als een SIM-kaart is vergrendeld, is het bijbehorende abonnement beschermd tegen ongeoorloofd gebruik. Telkens wanneer u uw apparaat inschakelt, moet u dus een pincode invoeren.

Als u uw pincode te vaak onjuist invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd. U moet dan de PUK-code (Personal Unblocking Key) en een nieuwe pincode invoeren. U ontvangt de pincode en de PUK-code van uw netwerkoperator.

Een SIM-kaartblokkering instellen of opheffen

1. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > SIM-kaartvergrendeling instellen.
    3. Tik op de schuifregelaar SIM vergrendelen om de SIM-kaartblokkering in of uit te schakelen.
    4. Voer de pincode voor de SIM-kaart in en tik op OK. De SIM-kaartblokkering is nu actief en telkens wanneer u het apparaat opnieuw start, wordt u gevraagd om de pincode in te vullen.

De pincode van de SIM-kaart wijzigen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > SIM-kaartvergrendeling instellen.
    3. Tik op SIM PIN-code wijzigen.
    4. Voer de oude pincode voor de SIM-kaart in en tik op OK.
    5. Voer de nieuwe pincode voor de SIM-kaart in en tik op OK.
    6. Voer de nieuwe pincode voor de SIM-kaart opnieuw in en tik op OK.

Een geblokkeerde SIM-kaart met behulp van een PUK-code deblokkeren

1. Voer de PUK-code in en tik op Icn sony text input light enter.
    2. Voer een nieuwe PIN-code in en tik op Icn sony text input light enter.
    3. Voer de nieuwe PIN-code nogmaals in en tik op Icn sony text input light enter.

Note

Als het apparaat een PUK-code vereist, neem dan contact op met de klantenservice van Verizon Wireless.