Gegevensgebruik beheren

Door de instellingen voor gegevensgebruik aan te passen, kunt u meer controle krijgen over het gegevensgebruik. Dit garandeert echter niet dat u geen extra kosten zult oplopen.

Dataverkeer in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Tik op de schuifregelaar Mobiel dataverkeer om dataverkeer in- of uit te schakelen.

Tip

Als dataverkeer is uitgeschakeld, kan het apparaat nog altijd ‎Wi-Fi‎ - en Bluetooth®-verbindingen gebruiken.

Een waarschuwing voor dataverbruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    4. Sleep de waarschuwingslijnen naar de gewenste waarde om het waarschuwingsniveau in te stellen. U kunt de datalimiet ook handmatig invoeren door op het getal naast de lijn te tikken. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid gegevens het ingestelde niveau bereikt.

Een limiet voor mobiel datagebruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    4. Tik op het tabblad Mobiel.
    5. Tik op de schuifregelaar naast Mobiele-datalimiet instellen om de functie in te schakelen. Tik vervolgens op OK.
    6. Als u de limiet voor mobiel datagebruik wilt instellen, sleept u de betreffende lijn naar de gewenste waarde. U kunt de datalimiet ook handmatig instellen door op het getal naast de lijn te tikken.

Note

Wanneer uw mobiele datagebruik de ingestelde limiet bereikt, wordt het mobiele dataverkeer op uw apparaat automatisch uitgeschakeld.

Het gegevensgebruik van afzonderlijke applicaties beheren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Tik op de applicatie die u wilt beheren, tik op de schuifregelaar Achtergronddata in app beperken en vervolgens op OK.
    4. Voor meer specifieke instellingen voor de applicatie tikt u op Instellingen voor app en brengt u de gewenste wijzigingen aan.

Tip

De prestaties van afzonderlijke applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor gegevensgebruik wijzigt.

Uw dataverbruik controleren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Wi-Fi weergeven.
    4. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid via ‎Wi-Fi‎ overgedragen data, tikt u op het tabblad Wi-Fi.
    5. Tik op het tabblad Mobiel voor informatie over de hoeveelheid data die via de mobiele dataverbinding is overgebracht.