Het geluid tijdens gesprekken is slecht

Als u merkt dat de geluidskwaliteit slecht is tijdens gesprekken, probeer dan achtereenvolgens deze acties. Controleer na elke actie of het probleem is opgelost alvorens de volgende actie te proberen.

• Controleer de signaalsterkte van het netwerk in de statusbalk om te zien of uw apparaat met een netwerk is verbonden. Als het signaal zwak is of er is geen signaal, ga dan naar een open plek zonder voorwerpen die storingen kunnen veroorzaken of ga bij een raam staan.
  • Zorg dat u de microfoon van de telefoon niet met uw hand afdekt. Als u een cover of hoesje bij uw Xperia™-apparaat gebruikt, verwijder dit dan om te zien of de geluidskwaliteit verbetert. Controleer of water of stof de microfoon of de ruimte rond de microfoon blokkeren.
  • Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u het geheugen vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.
  • Schakel functies uit die het geluid van gesprekken verbeteren.

De gesprekaudio-equalizer op normaal instellen

1. Tik vanuit Startscherm op .
    2. Zoek en tik op Instellingen > Oproep > Equalizer .
    3. Tik op Normaal .
  • Bel een andere telefoon om te controleren of er geen probleem is met de oorspeaker van de telefoon die u belde toen het probleem optrad. Bel indien mogelijk met een andere simkaart om te controleren of uw huidige simkaart een mankement heeft of verouderd is.

Als de voorgestelde oplossingen niet werken, probeer dan de volgende acties:

• Voer de applicatie Xperia™ Diagnostics uit om te controleren of de microfoon en oorspeaker goed werken.

Een specifieke diagnostische test uitvoeren

1. Tik vanuit het Startscherm op .
    2. Tik op Instellingen > Over de telefoon > Diagnostische gegevens .
    3. Veeg naar het tabblad Test en selecteer een test in de lijst.
    4. Volg de aanwijzingen en tik op Ja of Nee om te bevestigen of de functie werkt.
    5. Tik op Gereed .
  • Gebruik de veilige modus als gedownloade applicaties de oorzaak van het probleem zijn. In de veilige modus start uw apparaat uitsluitend de software en applicaties op die al waren geïnstalleerd toen u uw apparaat kocht. Als de prestaties van het apparaat in de veilige modus verbeteren, is het waarschijnlijk dat één of meer van de na aankoop gedownloade applicaties het apparaat negatief beïnvloeden. U kunt de veilige modus verlaten en het apparaat opnieuw opstarten om de applicatie(s) te verwijderen die volgens u het probleem veroorzaken. Als het probleem recent is en u niet zeker weet welke applicatie het probleem veroorzaakt, dan kunt u beginnen door de recentst gedownloade applicatie te verwijderen.

Veilige modus inschakelen

1. Schakel uw apparaat uit.
    2. Houd de aan/uit-toets ingedrukt totdat het apparaat gaat trillen.
    3. Als de Sony en Xperia™ logo's verschijnen, houdt u de toets Volume omlaag ingedrukt tot Veilige modus op het scherm verschijnt.

Schakel het apparaat opnieuw in om de veilige modus te verlaten.

1. Houd vast op een gebied op het applicatiescherm totdat het apparaat trilt. Alle applicaties die kunnen worden verwijderd, worden aangeduid met .
    2. Selecteer de applicatie die u wilt verwijderen en tik vervolgens op VERWIJDEREN .

Apps die met worden aangeduid, kunnen wel worden uitgeschakeld maar niet worden verwijderd. Als u een app uitschakelt, worden alle gegevens verwijdert, maar de app kan opnieuw worden ingeschakeld via Instellingen > Applicaties.

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.
  • Zet de fabrieksinstellingen terug. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion voor Windows of Mac OS is geïnstalleerd op uw pc of Mac®.
    2. Verbind het apparaat met de computer via een USB-kabel.
    3. Computer: Open de Xperia™ Companion-software. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
    4. Selecteer Back-up in het hoofdscherm.
    5. Volg de instructies op het scherm om een back-up te maken van gegevens op uw apparaat.
    1. Maak een back-up van alle belangrijke gegevens in het interne geheugen om te voorkomen dat gegevens tijdens het herstelproces onherstelbaar verloren kunnen gaan.
    2. Tik in het Startscherm op .
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Back-up maken en resetten > Fabrieksinstellingen resetten .
    4. Tik op Telefoon resetten .
    5. Teken uw ontgrendelpatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelwachtwoord of de pincode in om door te gaan.
    6. Tik op Alles wissen om uw keuze te bevestigen.

Om permanente schade aan het apparaat te voorkomen, mag u het apparaat niet opnieuw opstarten terwijl de fabrieksinstellingen worden hersteld.Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android™ als u de fabrieksinstellingen herstelt.