Mijn apparaat loopt vast of toepassingen worden plotseling afgesloten

• Gedownloade toepassingen kunnen ervoor zorgen dat uw apparaat zich vreemd gedraagt of de prestaties beïnvloeden. Gebruik de veilige modus als gedownloade toepassingen de oorzaak van het probleem zijn. In de veilige modus start uw apparaat uitsluitend de software en toepassingen op die al waren geïnstalleerd toen u uw apparaat kocht. Als de prestaties van het apparaat in de veilige modus verbeteren, is het waarschijnlijk dat één of meer van de na aankoop gedownloade toepassingen het apparaat negatief beïnvloeden. U kunt de veilige modus verlaten en het apparaat opnieuw opstarten om de toepassing(en) te verwijderen die volgens u het probleem veroorzaken. Als het probleem recent is en u niet zeker weet welke toepassing het probleem veroorzaakt, kunt u beginnen met het verwijderen van de laatst gedownloade toepassing.

Veilige modus inschakelen

1. Schakel uw apparaat uit.
    2. Houd de aan/uit-toets ingedrukt totdat het apparaat gaat trillen.
    3. Als de Sony en Xperia™ logo's verschijnen, houdt u de toets Volume omlaag ingedrukt tot Veilige modus op het scherm verschijnt.

Schakel het apparaat opnieuw in om de veilige modus te verlaten.

1. Houd vast op een gebied op het applicatiescherm totdat het apparaat trilt. Alle applicaties die kunnen worden verwijderd, worden aangeduid met .
    2. Selecteer de applicatie die u wilt verwijderen en tik vervolgens op VERWIJDEREN .

Apps die met worden aangeduid, kunnen wel worden uitgeschakeld maar niet worden verwijderd. Als u een app uitschakelt, worden alle gegevens verwijdert, maar de app kan opnieuw worden ingeschakeld via Instellingen > Applicaties.

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.
  • Zet de fabrieksinstellingen terug. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion voor Windows of Mac OS is geïnstalleerd op uw pc of Mac®.
    2. Verbind het apparaat met de computer via een USB-kabel.
    3. Computer: Open de Xperia™ Companion-software. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
    4. Selecteer Back-up in het hoofdscherm.
    5. Volg de instructies op het scherm om een back-up te maken van gegevens op uw apparaat.
    1. Maak een back-up van alle belangrijke gegevens in het interne geheugen om te voorkomen dat gegevens tijdens het herstelproces onherstelbaar verloren kunnen gaan.
    2. Tik in het Startscherm op .
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Back-up maken en resetten > Fabrieksinstellingen resetten .
    4. Tik op Telefoon resetten .
    5. Teken uw ontgrendelpatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelwachtwoord of de pincode in om door te gaan.
    6. Tik op Alles wissen om uw keuze te bevestigen.

Om permanente schade aan het apparaat te voorkomen, mag u het apparaat niet opnieuw opstarten terwijl de fabrieksinstellingen worden hersteld.Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android™ als u de fabrieksinstellingen herstelt.