Internet- en mms-instellingen

Om multimedia-berichten te sturen of naar internet te gaan als geen ‎Wi-Fi®‎-netwerk beschikbaar is, hebt u een actieve mobiele gegevensverbinding nodig met de juiste instellingen voor internet en mms (Multimedia Messaging Service). Enkele tips:

• Voor de meeste mobiele netwerken en aanbieders zijn de internet- en mms-instellingen vooraf op het apparaat geïnstalleerd. U kunt dan direct internet gebruiken en multimediaberichten verzenden.

• In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om internet- en mms-instellingen te downloaden wanneer u het apparaat voor de eerste keer inschakelt nadat een simkaart is geplaatst. Het is ook mogelijk om deze instellingen later te downloaden via het menu Instellingen.

• U kunt op elk moment handmatig instellingen voor internet en mms op uw apparaat toevoegen, wijzigen of wissen. Als u een instelling voor internet of mms per ongeluk verandert of verwijdert, kunt u de instellingen voor internet of mms opnieuw downloaden.

• Als u geen toegang hebt tot het internet via een mobiel netwerk of als mms niet werkt, zelfs nadat u internet- en mms-instellingen hebt gedownload naar uw apparaat, raadpleeg dan de tips voor probleemoplossing voor problemen met netwerkdekking, mobiele gegevens en mms.

Note

Als de STAMINA-modus is geactiveerd om stroom te besparen, dan wordt alle mobiele dataverkeer onderbroken wanneer het scherm uit is. Als hierdoor verbindingsproblemen ontstaan, kunt u proberen sommige applicaties en services uit te sluiten van deze onderbreking, of u kunt de STAMINA-modus tijdelijk deactiveren. Ga voor meer informatie naar Batterij- en stroombeheer .

Instellingen voor internet en mms downloaden

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > Internetinstellingen.
  3. Tik op Accepteren. Wanneer de instellingen zijn gedownload, verschijnt Icn sony internet settings downloaded in de statusbalk en worden mobiele gegevens automatisch ingeschakeld.

Note

Als de instellingen niet naar uw apparaat kunnen worden gedownload, controleer dan de signaalsterkte van uw mobiele netwerk. Ga naar een open locatie zonder hindernissen of ga bij een raam staan en probeer het nogmaals.

Handmatig internet- en mms-instellingen toevoegen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > Mobiele netwerken.
  3. Tik op Namen toegangspunten > Icn sony menu add.
  4. Tik op Naam en voer een naam in.
  5. Tik op APN en vul de naam van het toegangspunt in.
  6. Voer alle overige informatie in. Als u niet weet welke informatie noodzakelijk is, neem dan contact op met uw netwerkaanbieder voor nadere informatie.
  7. Als u klaar bent, tikt u op Icn sony key menu en vervolgens op OPSLAAN.

De gedownloade instellingen voor internet en mms bekijken

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > Mobiele netwerken.
  3. Tik op Namen toegangspunten.
  4. Voor meer informatie tikt u op een van de beschikbare onderdelen.

Note

Als er meerdere verbindingen beschikbaar zijn, wordt de actieve netwerkverbinding aangegeven met een gemarkeerde knop Icn sony marked button.