Uw foto's op een kaart weergeven

Als u locatiedetectie inschakelt tijdens het maken van foto's, kunt u de verzamelde informatie op een later tijdstip gebruiken. U kunt uw foto's bijvoorbeeld op een kaart weergeven en uw vrienden en familie laten zien waar u was toen u de foto maakte. Het toevoegen van informatie over de locatie wordt ook wel geotaggen genoemd. Als u locatiedetectie inschakelt, kunt u er voor kiezen ofwel GPS-satellieten ofwel draadloze netwerken te gebruiken, of beide, om uw locatie te bepalen.

Overzicht van tegel Kaarten

Scr sony album map overview wvga withmenu
    1 Zoek een locatie op de kaart.
    2 Menuopties weergeven.
    3 Een groep foto's en/of video's geotagged met dezelfde locatie.
    4 Dubbeltik om in te zoomen. Knijp om uit te zoomen. Sleep om andere delen van de kaart weer te geven.
    5 Miniaturen van de geselecteerde groep foto's en/of video's. Tik op een item om het op het volledige scherm weer te geven.

Locatiedetectie inschakelen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Locatieservices.
    3. Schakel de selectievakjes GPS-satellieten en/of Locatieservice van Google in.

Foto's met geotag op een kaart in Album weergeven

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Album > Mijn albums > Kaarten.
    3. Tik op een foto om deze op het volledige scherm weer te geven.
    4. Als meerdere foto's op dezelfde locatie zijn gemaakt, verschijnt slechts één daarvan op de kaart. Het totale aantal foto's wordt in de rechterbovenhoek weergegeven, bijvoorbeeld Icn sony album photo group. Tik om deze foto's weer te geven op de eerste foto en tik op een van de miniaturen onderin het scherm.

Tip

Bij het weergeven van een geotagged foto in de foto-viewer kunt u het scherm aanraken om de werkbalken weer te geven en op Icn sony action layer geotag bg tikken om de foto op de kaart weer te geven.

Foto's met geotag op een wereldbol in Album weergeven

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Album > Mijn albums > Wereld.
    3. Tik op een foto om deze op het volledige scherm weer te geven.
    4. Als meerdere foto's op dezelfde locatie zijn gemaakt, verschijnt slechts één daarvan op de kaart. Het totale aantal foto's wordt in de rechterbovenhoek weergegeven, bijvoorbeeld Icn sony album photo group. Tik om deze foto's weer te geven op de eerste foto en tik op een van de miniaturen onderin het scherm.

Tip

Bij het weergeven van een geotagged foto van de camera-applicatie kunt u het scherm aanraken om de werkbalken weer te geven en op Icn sony action layer geotag bg tikken om de foto op de kaart weer te geven.

Een geotag toevoegen terwijl u de kaart in Album weergeeft

1. Tik tijdens het weergeven van de kaart in Album op Icn sony key menu en tik op Geotag toevoegen.
    2. Zoek en tik op de foto waaraan u de geotag wilt toevoegen.
    3. Tik op de gewenste locatie op de kaart om de geotag in te stellen en tik op OK.

De geotag van een foto in Album bewerken

1. Raak bij het bekijken van een foto op de kaart in Album deze foto aan en houd hem vast tot het kader blauw wordt.
    2. Sleep de foto naar de nieuwe locatie.

Tip

U kunt ook op de gewenste locatie op de kaart tikken in plaats van te slepen.

De kaartweergave in Album wijzigen

• Tik tijdens het weergeven van de kaart in Album op Icn sony key menu en selecteer Klassieke weergave of Satellietweergave.