De videocamera gebruiken

Een video opnemen met de cameratoets

1. Activeer de camera.
    2. Druk op de cameratoets om het opnemen van een video te starten.
    3. Druk opnieuw op de cameratoets om de opname te stoppen.

Tip

Neem voor de beste resultaten uw video's op in de liggende stand.

Een video opnemen door op het scherm te tikken

1. Activeer de camera.
    2. Richt de camera op het onderwerp.
    3. Tik op Icn sony gingerbread cam start recording om de opname te starten.
    4. Tik op Icn sony gingerbread cam stop recording om de opname te stoppen.

Tip

Neem voor de beste resultaten uw video's op in de liggende stand.

Opgenomen video's afspelen

1. Activeer de camera.
    2. Tik op de miniaturen rechtsboven in het scherm.
    3. Veeg naar links of naar rechts om door alle foto- en videobestanden te bladeren. Video's worden aangeduid met Icn sony semc music play normal.
    4. Tik op Icn sony semc music play normal om een video af te spelen.
    5. Tik op Icn sony semc music pause normal ofIcn sony key and back om het afspelen van de video stop te zetten.

Een opgenomen video verwijderen

1. Ga naar de video die u wilt verwijderen.
    2. Tik op een leeg deel van het scherm om Icn sony camera review delete te openen.
    3. Tik op Icn sony camera review delete.
    4. Tik op Verwijderen om uw keuze te bevestigen.

De instellingen van de videocamera gebruiken

Videocamera-instellingen aanpassen

1. Activeer de camera.
    2. Tik op één van de pictogrammen voor instellingen op het scherm.
    3. Tik op Icn sony menu settings om alle instellingen weer te geven.
    4. Selecteer de instelling die u wilt aanpassen en breng vervolgens uw wijzigingen aan.

Het instellingenvenster voor de videocamera aanpassen

1. Tik, wanneer de videocamera is geopend, op Icn sony menu settings om alle instellingen weer te geven.
    2. Raak de instelling aan die u wilt verplaatsen, houd deze ingedrukt en sleep deze vervolgens naar de gewenste positie.

Tip

Als u de instelling buiten het instellingenvenster sleept, wordt de wijziging geannuleerd.

Overzicht instellingen videocamera

Icn sony cam video camera Videocamera
    Selecteer de videocamera als u video's wilt opnemen.
    Icn sony cam front video camera Video aan voorzijde
    Selecteer de video aan de voorkant als u zelfportretvideo's wilt maken.

Scènes

De functie Scènes helpt u om de camera met vooraf geprogrammeerde scènes snel in te stellen voor veelvoorkomende situaties. In de camera wordt een aantal instellingen vastgesteld die geschikt zijn voor de geselecteerde scène. Hiermee bent u verzekerd van de best mogelijke video.

Icn sony camera scene normal Uit
    De functie Scènes is uit en u kunt handmatig video's maken.
    Icn sony camera scene softsnap Scherpstellen op onderwerp
    Gebruiken voor het maken van video-opnames tegen zachte achtergronden.
    Icn sony camera scene landscape Landschap
    Gebruik deze optie voor video's van landschappen. De camera wordt scherpgesteld op objecten in de verte.
    Icn sony camera scene night scene Nacht
    Wanneer deze optie is ingeschakeld, wordt de lichtgevoeligheid verhoogd. Gebruik deze optie in slecht belichte omgevingen. Video's van snelbewegende onderwerpen kunnen vaag worden. Houd uw hand stil of gebruik een statief. Schakel de nachtmodus uit bij goede lichtomstandigheden om de videokwaliteit te verbeteren.
    Icn sony camera scene beach snow Strand en sneeuw
    Gebruik deze optie in heldere omgevingen om onderbelichte video's te voorkomen.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Gebruik deze optie voor video's van snelbewegende onderwerpen. Door de korte belichtingstijd wordt de bewegingsvervaging geminimaliseerd.
    Icn sony camera scene party Feest
    Gebruik deze optie voor video's binnenshuis in slecht belichte omgevingen. Met deze scène worden achtergrondverlichting en kaarslicht binnenshuis opgevangen. Video's van snelbewegende onderwerpen kunnen vaag worden. Houd uw hand stil of gebruik een statief.

Videoresolutie

De videoresolutie aanpassen voor verschillende indelingen.

Icn sony camera resolution setting hd 1280×720(16:9)
    HD-indeling (High Definition) met hoogte-breedteverhouding 16:9. 1280×720 pixels.
    Icn sony camera resolution setting vga 640×480(4:3)
    VGA-indeling met hoogte-breedteverhouding 4:3. 640 x 480 pixels.
    Icn sony cam resolution setting qvga 320×240(4:3)
    Quarter VGA-indeling met hoogte-breedteverhouding 4:3. 320 x 240 pixels.
    Icn sony camera resolution setting mms 176×144(11:9)
    Video's opnemen die geschikt zijn voor verzending in MMS-berichten. De opnametijd van deze video-indeling is beperkt, zodat de video's aan MMS-berichten kunnen worden toegevoegd.

Fotolamp

Gebruik de verlichting om video's op te nemen bij slechte lichtomstandigheden of bij tegenlicht.

Icn sony camera photo light Aan
    Icn sony camera quick settings photo light off Uit
    Soms is de videokwaliteit beter zonder verlichting, zelfs bij slechte lichtomstandigheden.

Zelfontspanner

Met de zelfontspanner kunt u een video opnemen zonder het apparaat vast te houden. Gebruik deze optie om groepsvideo's op te nemen waarbij iedereen op de video staat. U kunt de zelfontspanner gebruiken om te voorkomen dat de camera beweegt tijdens het opnemen van video's.

Icn sony camera advanced settings self timer on Aan (10 seconden)
    Stel een vertraging van 10 seconden in vanaf het moment dat u op het camerascherm tikt tot het moment dat de video-opname begint.
    Icn sony camera advanced settings self timer on two sec Aan (2 seconden)
    Stel een vertraging van 2 seconden in vanaf het moment dat u op het camerascherm tikt tot het moment dat de video-opname begint.
    Icn sony camera advanced settings self timer off Uit
    De video-opname begint zodra u op het camerascherm tikt.

Snel starten

Gebruik snelstartinstellingen om de camera vanaf het vergrendelscherm te starten. Als het apparaat in de slaapstand staat, drukt u op de cameratoets.

Icn sony semc sliding tab fastcapture pressed Starten en vastleggen
    Door de cameratoets ingedrukt te houden, wordt de eerste foto direct nadat de camera vanuit de slaapstand wordt gestart, gemaakt.
    Icn sony semc sliding tab fastcam normal Alleen starten (stilst. beelden)
    Door de cameratoets ingedrukt te houden, wordt de fotocamera gestart vanaf de slaapstand.
    Icn sony semc sliding tab fastcam videorec normal Starten en video opnemen
    Door de cameratoets ingedrukt te houden, wordt de eerste video gemaakt onmiddellijk nadat de camera is gestart vanaf de slaapstand.
    Icn sony semc sliding tab fastcam video pressed Alleen starten (videocamera)
    Door de cameratoets ingedrukt te houden, wordt de videocamera gestart vanaf de slaapstand.
    Icn sony cam launch capture off Uit

Scherpstel-modus

Met de scherpstelinstellingen bepaalt u welk deel van een video scherp moet zijn. Wanneer continue autofocus is ingeschakeld, blijft de camera scherpstellen zodat het gebied in het witte focuskader scherp blijft.

Icn sony camera focus mode single af Enkelv. automat. scherpstellen
    De camera stelt automatisch scherp op het geselecteerde onderwerp. Continue autofocus is ingeschakeld.
    Icn sony camera focus mode face detection Gezichts-detectie
    De camera kan maximaal vijf menselijke gezichten herkennen. De gezichten worden gemarkeerd met kaders op het scherm. De camera stelt automatisch scherp op het dichtstbijzijnde gezicht. U kunt ook selecteren op welk gezicht u wilt scherpstellen door erop te tikken op het scherm. Wanneer u op het camerascherm tikt, geeft een groen kader het gezicht aan dat is geselecteerd en waarop wordt scherpgesteld. Gezichtsdetectie kan niet worden gebruikt voor alle scènetypen. Continue autofocus is ingeschakeld.

Lichtwaarde

Icn sony camera quick exposure level tch Met deze instelling kunt u de hoeveelheid licht bepalen die u vastlegt. Een hogere waarde duidt een hogere lichthoeveelheid aan.

Witbalans

Met de instelling voor de witbalans wordt de kleurbalans aangepast op basis van de lichtomstandigheden.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Hiermee wordt de kleurbalans automatisch aan de lichtomstandigheden aangepast.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Kunstlicht
    Hiermee wordt kleurbalans aangepast voor warme lichtomstandigheden zoals onder gloeilampen.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Tl-licht
    Hiermee wordt de kleurbalans aangepast voor tl-licht.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Daglicht
    Hiermee wordt de kleurbalans aangepast voor zonnige omstandigheden buitenshuis.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Bewolkt
    Hiermee wordt de kleurbalans aangepast voor een bewolkte lucht.

Lichtmeting

Met deze functie wordt automatisch een gebalanceerde belichting vastgesteld door de hoeveelheid licht te meten voor het beeld dat u wilt vastleggen.

Icn sony camera advanced settings metering center Centrum
    De belichting aanpassen aan het centrum van de zoeker.
    Icn sony camera advanced settings metering average Gemiddeld
    De belichting berekenen op basis van de hoeveelheid licht voor het gehele beeld.
    Icn sony camera advanced settings metering spot Spot
    De belichting aanpassen voor een uiterst klein deel van het beeld dat u wilt vastleggen.

Beeldstabilisator

Het kan moeilijk zijn om het apparaat stil te houden wanneer u een video opneemt. De stabilisator helpt u hierbij door kleine bewegingen van de hand te compenseren.

Geotags

Video's labelen met informatie over de locatie waar ze zijn gemaakt.

Icn sony camera geotag on Aan
    Wanneer geotags is ingeschakeld, wordt een benadering van de geografische locatie toegevoegd aan video's op het moment dat u ze maakt. Als u geotags wilt gebruiken, moet u ook de locatiefuncties in het menu Instellingen inschakelen. U moet de locatie bepalen voordat u video opneemt om geotags aan een video toe te voegen. Uw locatie is vastgesteld wanneer Icn sony camera geotag on op het camerascherm wordt weergegeven. Icn sony statusbar gps on wordt weergegeven wanneer het apparaat zoekt naar uw locatie.
    Icn sony camera geotag off Uit
    Wanneer geotags is uitgeschakeld, kunt u de locatie niet bekijken waar u een video hebt gemaakt.

Microfoon

Selecteer of het omgevingsgeluid moet worden opgenomen tijdens video-opnamen.

Touch capture

Kies een specifiek scherpstelgebied door het camerascherm met uw vinger aan te raken. De foto wordt gemaakt zodra u uw vinger van het scherm haalt. Dit is alleen van toepassing wanneer de scherpstel-modus is ingesteld op aanraakfocus.

Icn sony camera advanced settings touch capture on Aan
    Icn sony edream cam adv settings touch cap off Uit

Sluitergeluid

Kies om het sluitergeluid in of uit te schakelen wanneer u een video opneemt.

Gegevensopslag

U kunt uw gegevens opslaan op een verwisselbare SD-kaart of in het interne geheugen van het apparaat.

Icn sony cam data internal storage Intern geheugen
    Foto's en video's worden opgeslagen in het apparaatgeheugen.
    Icn sony cam data sd card SD-kaart
    Foto's en video's worden opgeslagen op de SD-kaart.