GPS gebruiken

Uw apparaat bevat een global positioning system (GPS)-ontvanger die satellietsignalen gebruikt om uw locatie te berekenen.

Note

Als u functies gebruikt waarvoor uw locatie moet worden bepaald met de GPS-ontvanger, moet u ervoor zorgen dat u een helder zicht op de hemel hebt.

GPS inschakelen

1. Tik op uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Locatieservices.
    3. Schakel het selectievakje GPS-satellieten in.

De beste prestaties bereiken

Wanneer u de GPS de eerste keer gebruikt, kan het 5 tot 10 minuten duren voordat uw locatie wordt gevonden. Om de zoekopdracht te helpen, zorgt u ervoor dat u een helder zicht op de hemel hebt. Sta stil en bedek de GPS-antenne niet (het gemarkeerde gebied in de afbeelding). De GPS-signalen kunnen door wolken en plastic dringen, maar niet door de meeste vaste objecten, zoals gebouwen en bergen. Als uw locatie na enkele minuten niet is gevonden, gaat u ergens anders staan.

Ill sony 13ny gps ss