Startscherm

Het Startscherm biedt de toegang tot de voornaamste functies van uw apparaat. U kunt uw Startscherm aanpassen met widgets, snelkoppelingen, mappen, thema's, achtergronden en andere items.

Het Startscherm breidt zich uit voorbij de standaard weergavebreedte van het scherm, zodat u naar links of rechts moet vegen om inhoud te bekijken in alle vensters van het startscherm. Icn sony home pagination laat zien in welk deel van het Startscherm u zich bevindt. U kunt een venster instellen als hoofd-startscherm en vensters toevoegen of verwijderen.

Scr sony 13ny homescreen

Tip

De items in de balk onder aan het scherm zijn altijd beschikbaar voor snelle toegang.

Ga naar de startpagina

• Druk op Icn sony key and home.

Bladeren door de startpagina

• Naar rechts of links vegen.

Een venster instellen als hoofdvenster voor het startscherm

Scr sony panes on homescreen
    1. Houd een leeg gebied op de Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Veeg naar links of rechts om naar het venster te gaan dat u als hoofdvenster voor het starscherm wilt instellen en tik op Icn sony and homescreen set main homescreen.

Een venster toevoegen aan het startscherm

1. Houd een leeg gebied op het Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Veeg naar links of rechts om te bladeren door de vensters en tik op Icn sony and homescreen add pane.

Een venster verwijderen van de startpagina

1. Houd een leeg gebied op de Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Veeg naar links of rechts om naar het venster te gaan dat u wilt verwijderen en tik op Icn sony and homescreen delete pane.

Widgets

Widgets zijn kleine applicaties die u direct op uw Startschermkunt gebruiken. Met bijvoorbeeld de widget “WALKMAN” kunt u direct muziek afspelen.

Van sommige widgets kunt u de afmetingen veranderen, zodat u ze kunt vergroten om meer inhoud weer te geven, of verkleinen om ruimte te sparen op uw Startscherm.

Een widget toevoegen aan het startscherm

1. Houd een leeg gebied op het Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt en tik vervolgens op Widgets.
    2. Tik op de widget die u wilt toevoegen.

De afmetingen van een widget wijzigen

1. Raak een widget aan en houd deze ingedrukt tot deze groter wordt en het apparaat trilt. Laat de widget vervolgens los. Als de afmetingen van de widget veranderd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de widget Agenda, verschijnen een gemarkeerd kader en formaatpunten.
    2. Sleep de punten naar binnen of naar buiten om de widget kleiner of groter te maken.
    3. Tik ergens op de Startscherm om de nieuwe afmetingen van de widget te bevestigen.

Uw startscherm organiseren

Pas de vormgeving van uw startscherm aan en wijzig de functies die toegankelijk zijn vanaf het startscherm. Wijzig de schermachtergrond, verplaats items, maak mappen en voeg snelkoppelingen en widgets toe.

Opties voor aanpassen

Als u een leeg gebied aangeraakt houdt in het startscherm, verschijnen de volgende opties voor aanpassen:
    Icn sony screen options widgets

Widgets toevoegen aan het startscherm.

Icn sony screen options apps

Applicaties en snelkoppelingen toevoegen.

Icn sony screen options wallpapers

Een achtergrond instellen voor uw startscherm.

Icn sony screen options themes

Een achtergrondthema instellen.

Aanpassingsopties in het startscherm weergeven

• Houd een leeg gebied aangeraakt op uw Startscherm totdat het apparaat trilt en opties voor aanpassen op het scherm verschijnen.

Een snelkoppeling toevoegen aan het startscherm

1. Houd een leeg gebied op de Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Tik op Applicaties > Snelkopp..
    3. Selecteer een snelkoppeling.

Tip

U kunt een snelkoppeling naar een applicatie rechtstreeks toevoegen vanaf het applicatiescherm door de applicatie aan te raken en vast te houden.

Een item verplaatsen op het startscherm

• Raak een item aan en houd het ingedrukt tot het groter wordt en het apparaat trilt. Sleep het item vervolgens naar de nieuwe locatie.

Een item verwijderen van de startpagina

• Raak een item aan en houd het ingedrukt tot het groter wordt en het apparaat trilt. Sleep het item vervolgens naar Icn sony menu delete.

Een map maken op het startscherm

1. Raak het pictogram of de snelkoppeling van een applicatie aan en houd het vast tot het wordt vergroot en het apparaat trilt; sleep het vervolgens boven het pictogram of de snelkoppeling van een applicatie en zet het daar neer.
    2. Voer een naam voor de map in en tik op Gereed.

Items toevoegen aan een map op het startscherm

• Raak een item aan en houd het ingedrukt tot het groter wordt en het apparaat trilt. Sleep het item vervolgens naar de map.

Een map op het startscherm hernoemen

1. Tik op de map om deze te openen.
    2. Raak de titelbalk van de map aan om het veld Mapnaam weer te geven.
    3. Voer de naam van de nieuwe map in en tik op Gereed.

De achtergrond van uw startscherm veranderen

Pas het Startscherm aan uw stijl aan met achtergronden en verschillende thema's.

De achtergrond voor uw startscherm wijzigen

1. Houd een leeg gebied op het Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Tik op Achtergrond en selecteer een optie.

Een thema instellen voor uw startscherm

1. Houd een leeg gebied op de Startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
    2. Tik op Thema´s en selecteer vervolgens een thema.

Note

Wanneer u een thema wijzigt, verandert in sommige applicaties ook de achtergrond.