Verbinding maken met draadloze netwerken

U hebt vanaf uw apparaat toegang tot internet met behulp van de Wi-Fi®-technologie. Op deze manier kunt u over het web surfen en mediabestanden delen over hetzelfde Wi-Fi® netwerk met andere DLNA Certified™ apparaten, zoals tv's en computers.

Als uw bedrijf of organisatie over een VPN (Virtual Private Network) beschikt, kunt u verbinding met dit netwerk maken met uw apparaat. U kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot intranetten en andere interne services in uw bedrijf.

Voordat u Wi-Fi® gaat gebruiken

Om op het internet te surfen met een Wi-Fi®-verbinding moet u een beschikbaar Wi-Fi®-netwerk zoeken en ermee verbinding maken en vervolgens de internetbrowser openen. De signaalsterkte van het Wi-Fi®-netwerk kan verschillen afhankelijk van de locatie van uw telefoon. Verbeter de signaalsterkte door uw afstand tot het Wi-Fi®-toegangspunt te verkleinen.

Wi-Fi® inschakelen

1. Tik vanaf het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen.
    3. Sleep de schuif naast Wi-Fi naar rechts om de functie Wi-Fi® in te schakelen.

Note

Het kan een paar seconden duren voordat Wi-Fi® is ingeschakeld.

Verbinding maken met een Wi-Fi®-netwerk

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen.
    3. Zorg er voor dat de functie Wi-Fi® is ingeschakeld. Tik op Wi-Fi.
    4. Beschikbare Wi-Fi®-netwerken worden weergegeven. De beschikbare netwerken kunnen open of beveiligd zijn. Open netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi signal 4 en beveiligde netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi lock naast de Wi-Fi®-netwerknaam.
    5. Tik op een Wi-Fi®-netwerk om daar verbinding mee te maken. Als u verbinding probeert te maken met een beveiligd netwerk, wordt u gevraagd een wachtwoord in te voeren. Icn sony stat sys wifi signal 4 wordt in de statusbalk weergegeven als u verbinding hebt gemaakt.

Note

Uw apparaat onthoudt Wi-Fi®-netwerken waarmee u verbinding hebt gemaakt. De volgende keer dat u zich binnen het bereik van een Wi-Fi®-netwerk bevindt waarmee u eerder verbinding hebt gemaakt, maakt uw apparaat automatisch verbinding met dit netwerk.

Note

Op bepaalde locaties moet u zich voor open Wi-Fi®-netwerken mogelijk aanmelden op een webpagina voordat u toegang tot het netwerk krijgt. Neem contact op met de betreffende Wi-Fi®-netwerkbeheerder voor meer informatie.

Verbinden met een ander Wi-Fi®-netwerk

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi. Gedetecteerde Wi-Fi®-netwerken worden weergegeven.
    3. Tik op een ander Wi-Fi®-netwerk om hiermee verbinding te maken.

Handmatig scannen naar Wi-Fi®-netwerken

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal .
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Druk op Icn sony key menu en tik op Scannen.
    4. Tik op het netwerk om verbinding te maken met een Wi-Fi®-netwerk.

Een Wi-Fi®-netwerk handmatig toevoegen

1. Zorg dat Wi-Fi® is ingeschakeld.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    4. Tik op .
    5. Voer de SSID van netwerk voor het netwerk in.
    6. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
    7. Voer een wachtwoord in als dat vereist is.
    8. Tik op Opslaan.

Note

Wi-Fi® netwerknaam is aangegeven als SSID, ESSID, Access Point, enz. Neem contact op met uw Wi-Fi® netwerkbeheerder voor de netwerk-SSID-naam en wachtwoord.

Geavanceerde Wi-Fi® instellingen

Wi-Fi®-netwerkstatus

Als u bent verbonden met een Wi-Fi®-netwerk of wanneer er Wi-Fi®-netwerken beschikbaar zijn in uw omgeving, is het mogelijk de status van deze Wi-Fi®-netwerken te bekijken. U kunt op uw apparaat tevens instellen dat u een melding ontvangt wanneer een open Wi-Fi®-netwerk wordt gedetecteerd.

Meldingen van het Wi-Fi®-netwerk inschakelen

1. Schakel Wi-Fi® in als dat nog niet het geval was.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    4. Druk op Icn sony key menu.
    5. Tik op Geavanceerd.
    6. Schakel het selectievakje Netwerkmelding in.

Gedetailleerde informatie over een verbonden Wi-Fi®-netwerk weergeven

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op het Wi-Fi®-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden. Er wordt gedetailleerde informatie over het netwerk weergegeven.

Wi-Fi®-slaapbeleid

Door een Wi-Fi®-slaaptoestand toe te voegen, kunt u kiezen wanneer u wilt overschakelen van Wi-Fi® naar een mobiele gegevensverbinding.

Note

Als u niet bent verbonden met een Wi-Fi®-netwerk, wordt op de telefoon een mobiele dataverbinding gebruikt voor internettoegang (indien u een mobiele dataverbinding hebt ingesteld en ingeschakeld op uw apparaat).

Een Wi-Fi®-slaapbeleid toevoegen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Druk op Icn sony key menu.
    4. Tik op Geavanceerd.
    5. Tik op Wi-Fi behouden in slaapstand.
    6. Selecteer een optie.

Wi-Fi Direct™

Gebruik Wi-Fi Direct™ om rechtstreeks verbinding te maken met andere apparaten, zonder een traditioneel thuisnetwerk, bedrijfsnetwerk of hotspotnetwerk samen te voegen. U kunt uw apparaat bijvoorbeeld inschakelen om direct te worden aangesloten op een computer zodat u op de computer toegang krijgt tot de inhoud van uw apparaat. De apparaten waarmee u inhoud deelt, moeten Wi-Fi Direct™-certificering hebben.

Wi-Fi Direct™ inschakelen

1. Zorg er voor dat de functie Wi-Fi® op het apparaat is ingeschakeld.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    4. Tik op Icn sony key menu > Wi-Fi Direct.

VPN's (Virtual Private Network)

Gebruik uw apparaat om verbinding te maken met VPN's, waarmee u van buitenaf toegang kunt krijgen tot bronnen binnen een beveiligd lokaal netwerk. VPN-verbindingen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt door organisaties en onderwijsinstellingen voor gebruikers die toegang moeten krijgen tot intranetten en andere interne services terwijl ze zich buiten het interne netwerk bevinden, zoals vertegenwoordigers van een bedrijf die op reis zijn.

VPN-verbindingen kunnen op veel verschillende manieren tot stand worden gebracht, afhankelijk van het netwerk. Voor bepaalde netwerken moet u mogelijk een beveiligingscertificaat overbrengen naar uw apparaat om het daar te installeren. Als u meer gedetailleerde informatie wilt hebben over het tot stand brengen van een verbinding met uw VPN, neemt u contact op met de netwerkbeheerder van uw bedrijf of organisatie.

Een VPN (Virtual Private Network) toevoegen

1. Tik vanaf het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer… > VPN.
    3. Tik op VPN-profiel toevoegen.
    4. Selecteer het type VPN dat u wilt toevoegen.
    5. Voer uw VPN-instellingen in.
    6. Tik op Opslaan.

Verbinding maken met een VPN (Virtual Private Network)

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer… > VPN.
    3. Tik in de lijst met beschikbare netwerken op het VPN waarmee u verbinding wilt maken.
    4. Voer de vereiste informatie in.
    5. Tik op Verbinding maken.

De verbinding verbreken met een VPN (Virtual Private Network)

1. Sleep de statusbalk omlaag.
    2. Tik op de melding voor de VPN-verbinding om deze uit te schakelen.